Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Camberwell College of Arts

Camberwell College of Arts, Storbritannien

Selvom den generelle tendes til at opbevare fysiske materialer er faldende, stræber dette bibliotek ikke kun efter at bibeholde eksisterende materialer, men også efter at give mulighed for fremtidig vækst.

Det var derfor afgørende for designteamet at gøre plads til nye materialer samt tage højde for de eksisterende bøgers størrelse og vægt ved planlægningen af det nye bibliotek.

 

> Læs mere om projektet

Indretning af biblioteket

Det nye bibliotek optager en etage i den nye tilbygning på Camberwell College of Arts, hvor reoler med skrå hylder ville passe bedst ind i indretningen. Det ville samtidig gøre det nemmere at navigere og danne overblik i biblioteket. 

Sammen med Kevin Canning og hans team blev det besluttet at anvende Uniflex reolsystemer med ekstra højde samt dybde af hylderne.

Med et mål om at opnå og overgå den såkaldte ”BREEAM certificering” var det yderligere en stor udfordring for projektarkitekten at vælge et reolsystem, som kunne bære betydelig ekstra vægt i form af cement topplader til at sætte ovenpå reolerne.

Efter grundig overvejelse faldt valget på Uniflex reolsystem med rammer. Udover at opfylde de beskrevne krav, var reolsystemets minimalistiske og rene linjer samtidig i overensstemmelse med bibliotekets foretrukne æstetiske tema.

Til afdelingen for ”Special Collections” blev der valgt glasdøre med lås og træindfatning sammen med en skræddersyet enhed til at indeholde større bøger.

 

 

Hør hvad andre siger...

Vi vidste fra start, at vi ville få brug for et stabilt reolsystem på grund af de mange hylder, der ville være nødvendige, og den vægt reolerne skulle kunne bære. Derfor valgte vi et system med rammer. Uniflex kan bære meget samtidig med, at æstetikken passer godt ind i det nye bibliotek. Thedesignconcept ltd. hjalp os med at lande et design, som tillod en masse dagslys at komme ind mellem rækkerne, der både gør det nemmere at finde vej gennem biblioteket og ser bedre ud.”


Kevin Canning
Assistant Learning Resources Manager
Camberwell College of Arts

 

 

 

 

Produkter anvendt til Camberwell College of Arts

Andre projekter