Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Vidensbyen i Kiruna

I Kiruna ligger et 40.000 m2 uddannelsescentrum i forlængelse af byparken, hvor flere undervisningstilbud arbejder sammen; en kulturskole, et gymnasium med teoretiske og praktiske linjer samt et universitet med voksenuddannelse. Bygningen rummer desuden idrætshal, bibliotek og udstillingsarealer samt café og restaurant, der er åben for offentligheden.

Bygningens kerne er et centralt torv, der danner bindeled mellem vidensbyen og resten af bymidten. Herfra bliver den besøgende ledt ind i et rummeligt atrium, hvor byens og skolens aktiviteter mødes i et fælles og offentligt rum. Her ligger også biblioteket, hvor en generøs mængde dagslys kommer fra store glaspartier ved taget, som inviterer besøgende til at kigge op mod himlen og følge årstidernes forskellige kendetegn.

I indretningen er der lagt stor vægt på at skabe indbydende miljøer, der fremhæver naturens elementer. Inspirationen er hentet fra polarhimlens årlige skift, med naturlige og ubehandlede materialer i samspil med kontrasterende materialer og farver.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder