Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Biofilt biblioteksdesign - Projekter

Oplev naturen på biblioteket

Et besøg på biblioteket kan føles som at træde ind i en magisk og helt anden verden, der eksisterer uden for tid og sted. Når vi indretter og designer løsninger til nutidens biblioteker, gør vi det ofte med inspiration fra naturen og udeliv, som bidrager til vores sundhed og helbred.

Det er vores mål at kunne tilbyde koncepter og biofile designløsninger, som kan indgå i det overordnede design på det individuelle bibliotek. Mange af vores projekter er bygget op omkring forskellige naturtemaer, som udgør en komplementær, forstærkende og sammenhængende helhed.

Projekterne, som er fremhævet her på siden, bringer alle naturen i spil på forskellige, kreative måder for at mindske afstanden mellem mennesker og naturen.

Forsvind ind i skoven eller slap af ved vandet – kun fantasien sætter grænser.    

Guldborgsund Bibliotek, Danmark

Det biofile designfokus på Guldborgsund Biblioteket var at genskabe den karakteristiske natur, som omgiver Guldborgsund kommune.

Ved at bringe skoven og stranden ind på biblioteket, kan de besøgende uforstyrret nyde en gåtur mellem træerne eller sejle en tur på vandet. Specialdesignede træer er lavet som endegavle til reolerne med bøger på hængende displays, som matcher de tilhørende krybber og grafik på gulvet med illustrationer af skovbund, sten, hav og sand. 

Hvert område på børnebiblioteket er tydeligt delt op. Farverne, grafikken og specialdesignede møbler er med til at definere hvert område og markerer tydeligt, når du bevæger dig fra ét område til et andet – for eksempel fra skoven til stranden. Da biofilt design er gennemgående for hele børnebiblioteket, er alle zoner og områder forbundet af naturen med en konstant følelse af at være udenfor, uanset hvor du er. 

> Flere billeder fra Guldborgsund Bibliotek

 

 

 

 


Horsens Bibliotek, Danmark

På Horsens Bibliotek har vi indført mobile udstillingspodier og -krybber i egetræsfarve samt væggrafik med motiv af skov, hytter og dyreliv på børnebiblioteket for at bidrage til et biofilt landskab.

Samspillet mellem de nye elementer skaber en naturlig og moderne fortælling, som får de besøgende i et afslappet og roligt humør. De store vinduespartier tillader en masse sollys at komme ind i rummet, hvilket forstærker den generelle følelse af at være udenfor.

> Flere billeder fra Horsens Bibliotek

 

 


Vejen Bibliotek, Danmark

Vejen Bibliotek er en smuk kombination af legende og farverige naturlignende områder.

Børnebiblioteket er designet som en fortryllet skov og er kendetegnet af møbler og farver, som i samspil med hinanden skaber en fængslende atmosfære. De grønne bogkrybber og displays udformet som træer opfordrer børn til at udforske bøgernes verden og læse og lege i hjertet af skoven imellem træer og svampe.

Resten af biblioteket er badet i dagslys, hvilket bidrager til et mere åbent og naturligt miljø.

> Flere billeder fra Vejen Bibliotek

 

 

 

Humlebæk Bibliotek, Danmark

I 2021 arbejdede vi tæt sammen med Humlebæk Bibliotek om renoveringen af biblioteket med biofilt design som det primære fokus.

Nye biofile zoner og elementer blev tilføjet til hele biblioteket for at skabe større involvering, tilknytning og sammenhæng mellem besøgende, ansatte og deres omgivelser.

Der er blevet tilføjet hylder øverst i reolerne og gavle i bejdset krydsfiner i forskellige grønne nuancer, og indgangen til børnebiblioteket er markeret af to store træer. Et stort tæppe, der ligner græs og vand, udgør det ideelle område til leg og ophold ved vinduet, hvor der kommer en masse dagslys ind. Billedbogskrybber og en akrylvæg med print af bølger og fisk omkranser området.     

> Flere billeder fra Humlebæk Bibliotek

 

 

 

 

Andre projekter

 

 

Flere biofile temaer

 

 

 

 

 

 


Brug for hjælp?

Vi hjælper med biofilt design, der understøtter vores medfødte behov for at indgå i naturen.

Hvis du har et aktuelt eller kommende projekt, du gerne vil have vores hjælp til, så tag endelig fat på os.

 

> Kontakt os

  

 

 

 

 

Se også vores brochure

Vi har samlet inspirationsprojekter og temaer om biofilt biblioteksdesign i en brochure.

Få det samlede overblik.

 

> Download brochure