Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Byens nye puls

Hovedbiblioteket i Vejen er flyttet ind i det nybyggede Alfa Tower, der også rummer 30 nye lejligheder. Den nye bygning ligger som et fyrtårn i bybilledet, som et nyt dynamisk, pulserende opholdsområde.

Biblioteket er fordelt på 2 etager, der udover bøger også indeholder plads til skiftende udstillinger, kulturelle oplevelser samt en café. Store vinduespartier giver biblioteket masser af dagslys som kontrast til de mørke murstensvægge. Ved indgangen forbinder en stor trætrappe de to etager og giver samtidig varme til biblioteksrummets andre elementer.

Biblioteket er primært indrettet med hvide 60/30 stålreoler, heraf nogle på hjul for fleksibilitet. Den lavere runde Frontline træreol tilfører bløde former i den ellers stramme reolopstilling og skaber flere siddeområder. I området for større børn og unge er der integrerede siddehuler i de grå Frontline træreoler, der indbyder til ro og fordybelse.

Flere steder i biblioteket er der placeret mindre reoler og udstillingspodier i egetræ, som skaber en fin og varmere kontrast til det rå betongulv og industrielle loft.

Børneområdet er indrettet som en trylleskov, der understreges af både møbler og farver, som skaber en fortryllende stemning. De grønne bogkrybber indbyder til at udforske bøgernes verden til læsning og leg midt i skoven blandt træer og svampe. Børnene kan også sejle en eventyrlig tur på Kongeåen.

Det nye bibliotek er en stor succes for både borgere og personale, der ser biblioteket som lokalområdets nye samlingssted med rum til ny viden, nye relationer og større inklusion.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder