Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Ny farverig ungdomsafdeling

Hovedbiblioteket i Kristiansand har de seneste år gennemført en omfattende renovering på flere af bibliotekets etager. I 2023 åbnede biblioteket en helt ny ungdomsafdeling på anden etage. Resultatet er en flot, funktionel og farverig ungdomsafdeling, som bliver flittigt brugt.

Ønsket for ungdomsafdelingen var at skabe et hyggeligt og lidt afskærmet område fra resten af biblioteket. Her kan de unge mødes til socialt samvær, og både siddepladserne og arbejdsbordene til gruppe- og skolearbejde er meget populære. Samtidig er vejen til fiktion i voksenafdelingen kort.

Biblioteket er indrettet med både genbrug, ombygning af eksisterende møbler og nye reoler. De nye farverige reoler skaber en lille oase i fin kontrast til eksisterende reoler i natur. Den eksisterende sofa som tidligere havde en anden form et andet sted i biblioteket er blevet re-designet til en iøjnefaldende siddeplads ved hjælp af nye rygelementer i flere, harmoniske farver.

I den nye afdeling med aviser, tidsskrifter og tegneserier skaber runde reoler et rum i rummet og giver et luftigt udtryk med den lave højde. Den runde form er taget med op i den iøjnefaldende siddeplads mod væggen samt i siddegruppen på gulvet.

Børneafdelingen blev indrettet for nogle år siden, og her kommer biofilt design til udtryk på mange måder. Naturen bliver inviteret indenfor ved brug af vægfolie, produkter og farver. I den lille hule kan der arrangeres spændende oplevelser for de mindste, og i det specialtilpassede amfiteater er det muligt at holde samlinger for de lidt større børn og skoleklasser.
Det imponerende træ har en frodig, faldskærmslignende krone og danner et fint samlingspunkt i "skovens harmoni", hvor børnene kan finde ro til gode læseoplevelser.

Billeder
  • Helge Eek

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder