Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bibliotek i nye lokaler

I foråret 2023 kunne Sykkylven biblioteket byde besøgende velkommen i nye lokaler. Tidligere lå biblioteket et sted, hvor de fleste ikke tilfældigt kom forbi. I 2020 købte kommunen en gammel bankbygning i centrum og brugte den som midlertidigt vaccinationslokale. Da fornyelsen af lejeaftalen for bibliotekslokalet nærmede sig, besluttede kommunen at spare fremtidige lejeudgifter og bestemte, at biblioteket skulle flyttes til den nyindkøbte bygning.

Det blev en omfattende renovering og en særdeles travl flytteperiode, med midlertidige lokaler for biblioteket. I maj 2023 kunne det nye Sykkylven bibliotek endelig åbne dørene.

Det norske indretningsteam hos BS Eurobib har beholdt det gamle bankhverv for at bevare lidt af bygningens historie. Det er nu blevet et hyggeligt læserum for børn og viderefører skovtemaet, som er den del af den øvrige børneafdeling.

De sorte reoler midt i lokalet er leveret af BS Eurobib, men for at udnytte den høje loftshøjde er alle de lyse reoler langs væggene specialdesignet. Biblioteket er blevet et populært sted at sidde sammen med venner, spille spil, læse aviser, studere mv. Biblioteket har desuden udvidet åbningstiderne, så det nu også er muligt at besøge biblioteket i weekenden.

Billeder
  • Helge Eek

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder