Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Kommunen bliver vækket til live på biblioteket

På Guldborgsund Bibliotek har fantasi, genbrug, iscenesættelse og formidling været nøgleordene for biblioteksindretningen. Formålet har været at skabe et mere levende børnebibliotek og skabe en wauw-effekt, når man træder ind i rummet. Dette blandt andet ved at inddrage naturelementer og oplevelsestilbud i biblioteksrummet, så børn og unge for eksempel kan gå på opdagelse i skoven eller lede efter fisk i vandet, når specialdesignede møbler og folie genskaber essensen af kommunen på dette spændende og oplevelsesrige bibliotek.

Indretningsprojektet tog sin spæde start i efteråret 2017. Børnebiblioteksgruppen fik i samarbejde med arkitekter fra Lammhults Biblioteksdesign A/S til opgave at indrette børnebiblioteket og omdanne rummet til et narrativ med Guldborgsund Kommune i fokus.

Pia Gunilla Park, kulturformidler ved Guldborgsund Bibliotek, udtaler: ”Vi har selv været meget med i processen, men har været meget imponeret over det oplæg, vi fik fra Unni (arkitekt, Lammhults Biblioteksdesign, red.). Hun formåede at tegne vores visioner og idéer i første hug og tænke både møbler og gulvet ind i fortællingen ud fra vores drømme og visioner. De mindste børn bliver draget af havet og fiskene i gulvet. 5-11 årige anvender i høj grad aktivitetsrummet. Tweens er centreret omkring borgen og spilområdet. Der er oplevelser for alle,” fortæller Pia.

Nyindretningen har været med til at skabe en større rumopdeling med flere gode vinkler og afskærmede kroge. Tidligere var der én gennemgående passage gennem biblioteket, som nu er brudt op af en middelalderborg i midten af rummet. Ved at bryde rummet op, kan de besøgende mere uforstyrret nyde et hyggeligt ophold i skoven eller gå på opdagelse ved stranden eller i borgens spillehule. Et andet element i indretningen har været bæredygtighed. Gamle reoler er således blevet genanvendt og sammensat på nye måder, så de passer til den nye indretning.

”Når tingene fungerer og har en vis kvalitet, er det vigtigt for os, at de ikke bare bliver kasseret. Vi har blandt andet fået malet bagvæggene på reolerne antracitgrå i stedet for røde, så de fremstår nye og stadig har liv. Vi har kun oplevet, at folk er positive og synes, det er et fedt rum at komme ind i,” forklarer Pia.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder