Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Borgernes hus

Odense Bibliotek har været igennem en transformation, hvor opgaven i høj grad gik ud på at samle mange forskelligrettede områder og ønsker til en helhed, hvor det ældre biblioteksinventar skulle genbruges og rumme en stor mængde materialer, men samtidig give større mulighed for ophold, aktiviteter og udstillinger.

Helhedsplanen er blevet brugt i de efterfølgende år til fortsat at optimere og komme i mål med visionerne.

Et stakit danner rammen om børneafdelingen, der også var et puslespil mellem nyt og gammelt inventar. Mellem krybberne er der skabt zoner til fordybelse, leg og kreative arrangementer. ”Haven” til de mindste skiller sig særligt ud. Bevæger man sig ind gennem skovvæggens små huse, lander man midt i en have med græs, træer, blomster og andet godt fra naturen. Det scenografiske er flettet sammen med eksponering af bøgerne, så litteraturen bliver en del af oplevelsen.

Jens Winther Bang Petersen, bibliotekschef på Odense Bibliotek, udtaler:

”Odense Bibliotekerne har samarbejdet med Lammhults Biblioteksdesign flere gange i løbet af længere tid. De har været en kæmpe hjælp og idépartner i vores store ombygning på hovedbiblioteket i 2017, hvor de stod for både at indsamle idéer fra de relevante teams og derefter få dem til at spille sammen på fælles tegninger. Efterfølgende har de været med til at justere indretningen ud fra de oprindelige ideer, når økonomien har været til at gennemføre et nyt område. I løbet af coronanedlukningen opstod lidt uventet muligheden for at lave en stor indendørs læsehave. Børn og forældre har virkelig taget haven til sig, og det er en fornøjelse at se dem bruge den, som stadig står rigtig flot.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder