Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Next Library på Dokk1: Omfavner fremtidens biblioteker

Next Library Festival sætter fokus på innovation, samarbejde og grønne miljøer

Next Library Festival blev afholdt den 14. - 16. maj ved havnen i Aarhus, midt i byens pulserende liv. Dokk1 er den perfekte lokation for dette ekstraordinære arrangement, hvor visionære biblioteksfolk og forandringsskabere fra hele verden mødes for at forme morgendagens biblioteker.   

Med dette års tre temaer ”Bæredygtige udviklingsmål”, ”Demokrati” og ”Leg” deltog vores internationale team som partner i festlighederne, hvor mere end 350 deltagere fra 25 lande var inviteret til at deltage i vores workshop om biofilt biblioteksdesign og HAPPY PLACES.

Next Library 2023

Udforsk en verden af viden og fantasi

Sammenslutningen af offentlige biblioteker i Aarhus har siden 2009 været vært for rækken af Next Library festivaler. I 2015 markerede festivalen den internationale åbning af Dokk1 i Aarhus, et bibliotek i verdensklasse, der har vundet prisen ”Public Library of the Year 2016” (IFLA award) og IDA 2017 Gold Award. Dette imponerende bibliotek er ikke kun tilflugtssted for biblioteksentusiaster, men også et dynamisk mødested for samfundsborgere, som omfavner de skiftende behov i det moderne samfund.

Next Library Festival markerer sig i den forbindelse som et banebrydende arrangement, der samler bibliotekarer, pædagoger, teknologer og kulturinteresserede fra hele verden. Festivalen fungerer som en katalysator for biblioteker verden over og klæder dem på til fremtiden ved at fremme samfundsengagement og understøtte livslang læring, så biblioteker forbliver levende, relevante og uundværlige i vores moderne tidsalder. Mens verden fortsætter med at udvikle sig, og vi konstant står over for nye udfordringer, står Next Library Festival som et bevis på bibliotekernes evne til at tilpasse og transformere sig og understøtter en ny æra af viden, sammenhæng og opdagelse.   

 

> Læs mere om Next Library Festival

 

Vi bringer naturen ind på Dokk1

Workshop med fokus på HAPPY PLACES og biofilt design

Tre af vores kolleger fra vores danske team og export team deltog i festivalen og havde en stand baseret på konceptet om biofilt design, der anerkender menneskers medfødte forbindelse til naturen og den positive indvirkning, det har på vores velbefindende.

Vi er en virksomhed, der specialiserer os i indretning af biblioteker og er dedikeret til at skabe innovation og fremme velvære, og inviterede således de besøgende til at begive sig ud på et eventyr, hvor litteratur og natur fletter sig sammen og skaber en fortryllende og forfriskende oplevelse for alle. Ved at integrere naturlige elementer i vores biblioteksrum, som for eksempel naturinspirerede produkter, naturligt lys og naturlige materialer og mønstre, søger vi at skabe HAPPY PLACES, hvor besøgende kan finde trøst, inspiration og en dybere værdsættelse af den naturlige verden.

Det stod hurtigt klart for os, at biofile elementer og naturinspirerede temaer var en gennemgående faktor for nærmest alle, når det kom til at beskrive deres HAPPY PLACE. Vi fandt ud af, at mere end 65% valgte et sted udenfor, direkte i naturen, mens HAPPY PLACES indendørs næsten alle havde en udsigt og/eller et element fra naturen. Resultaterne understøtter forskning foretaget af bæredygtighedsarkitekt Oliver Heath, der har bevist, at levende elementer eller udsigt til naturen kan øge menneskers velbefindende med 15%, og at anvendelse af biofilt design på kontorer øger vores performance med op til 25%.

Kilde: Biophilic Design: Supporting People and Planet | Oliver Heath

  

 


  

”Hver morgen starter jeg dagen med et iskoldt bad på min altan. Det kolde vand får min cirkulation i gang og træner min krop til at trække vejret på en bestemt måde til at håndtere stress. Det er mit HAPPY PLACE, fordi det hjælper mig med at slappe af og håndtere hverdagens udfordringer.”

- Besøgende på Next Library Festival 2023

 

 

 

 

 

HAPPY PLACES blev kategoriseret med post-it-sedler og inkluderede strande, vand, haver, terasser osv. Når vores respondenter talte om HAPPY PLACES indenfor, kombinerede de dem ofte med bestemte farver eller nuancer med rod i naturen – og dermed involverede et biofilt aspekt.

Et andet kendetegnende mønster ved deres HAPPY PLACES var følelsen af privatliv, minder og personlige rum. Ofte forbinder vi biofilt design med noget synligt, der kan ses. Vores workshop viser midlertidig, at den biofile tilgang og reference til naturen også kan opstå gennem lyd, berøring eller duft – for eksempel duften af havet, følelsen af en let brise gennem vinduet eller sandet under fødderne.   

Vi bad desuden vores gæster om at vælge materialer til at beskrive deres HAPPY PLACE og sætte dem op på et moodboard. Flere af de valgte materialeteksturer og mønstre havde rødder i naturen, mens farverne var domineret af grøn, blå og brun. De udvalgte materialer, der skulle symbolisere alles HAPPY PLACES, førte til spændende dialoger om biblioteksdesign samt valget af møbel- og produktmaterialer. Ydermere havde disse valg naturligt en bæredygtig vinkel.  

 

 

”Mit HAPPY PLACE er på stranden. Jeg elsker lyden af bølgerne, vinden der blæser gennem mit hår og sandet under mine fødder.”

- Besøgende på Next Library Festival 2023

 

 

 

 


Sådan arbejder vi med biofilt design

Ved at bringe naturen ind på biblioteket stræber vi efter, at vores indretningsdesign skal…

  • fremkalde en følelse af at være i naturen gennem brug af materialer, farver, teksturer, former og mønstre.
  • tage højde for effekten af naturligt lys i indretningen.
  • gøre brug af møbler og tilbehør, som støtter op om den biofile tankegang.
  • bidrage til biofile miljøer gennem brug af naturinspireret grafik.
  • vække naturen og magiske verdener til live inspireret af bøger.

 

Bæredygtighed og biofilt biblioteksdesign

Når vi engagerer os i biblioteksdesign og renoveringsprojekter, er bæredygtighed en naturlig del af den måde, vi tænker og arbejder på. Vi samarbejder med vores kunder for at fremme bæredygtig udvikling og bidrage til et grønnere samfund - både nu og i fremtiden.

Biofilt biblioteksdesign, der er inspireret af naturen, påvirker positivt mental sundhed – samtidig med at det er bæredygtigt. Det er lige så vigtigt for os at tilbrede et bredt udvalg af produkter og indretningsløsninger, der er baseret på cirkulær design, ansvarlige fabrikanter og bæredygtig produktion.

Vi designer alle vores projekter med tanke på lang levetid, og vi genbruger ofte eksisterende elementer, produkter og udstyr, når vi skal renovere et biblioteksrum. Ved at genbruge produkter kan vi skabe nyt liv, og hvis produkterne genbruges omhyggeligt, kan vi tilføje et element af frisk genkendelighed til et miljø.

Vi har stået for mange projekter, som demonstrerer biblioteksindretning med tanke på miljøet ved at tilbyde innovative genbrugsløsninger til forhåndsejede produkter. Denne tilgang giver ofte en besparelse på budgettet samtidig med, at det reducerer den kulstofpåvirkning, der ellers ville være ved bortskaffelse til lossepladsen.

 

Vores arbejde i fremtiden

Vores deltagelse i Next Library Festival understøtter vores stræben efter at skabe sammenhæng mellem naturen, litteraturen og personlig velvære. Vi håber, at de besøgende gennem brugen af biofilt design har fået endnu mere mod på at udforske naturens vidundere med hjælp fra litteraturen og kreative indretningsforslag. Vores mål er samtidig at skabe HAPPY PLACES, hvor folk kan finde trøst, inspiration og en dybere forståelse af verden omkring dem.  

Vores workshop har bekræftet, at naturelementer og biofilt design er afgørende for vores velbefindende og den måde, vi arbejder med indretningen af biblioteker.

Indretningsarkitekt hos Lammhults Biblioteksdesign, Unni Iwanczuk, der har designet over 200 offentlige biblioteker og skolebiblioteker i Skandinavien og andre dele af verden, udtaler:

”Vi har fået fantastiske input på Next Library Festival. Input, som vi kan bruge til at arbejde endnu mere målrettet med menneskers velbefindende på bibliotekerne. Vi tror på, at en nuanceret tilgang til biofilt design vil være gavnligt for fremtidens offentlige rum.”

Vi håber at deltage i Next Library Festival i de kommende år og vil fortsætte vores arbejde med biofile tendenser og indretningsdesign.

Kontakt os hvis du har brug for hjælp til dit indretningsprojekt eller har spørgsmål.


 

   

Vi bringer naturen ind på biblioteket

> Se nogle af vores naturinspirerede projekter

 

 

 

Inspiration

> Udpluk af vores produkter på standen

 

Say "A" mobilt udstillingsmøbel

> Læs mere

Bjorn Tree puf

> Læs mere

Opbevaringsboks

> Læs mere

Floki Tree puf

> Læs mere