Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Et bibliotek i verdensklasse

Public Library of the year 2016 (IFLA award)
IDA 2017 Gold Award

At biblioteket i Dokk1 tilhører verdensklassen er du ikke i tvivl om, når du træder ind gennem døren og ind i det futuristiske miljø. Og da huset er en integreret biblioteks-, multimedie- og borgerservicebygning, fremtræder hele den supermoderne bygning som et stort videns- og kulturcenter, med et forventet besøgstal på mindst 1 million brugere om året.

I Dokk1 er der mulighed for oplevelse, indlevelse, læring, aktivitet, ro og fordybelse. Du kan låne bøger og andre medier, studere, høre foredrag, deltage i begivenheder og interagere med analoge og digitale tilbud. I Borgerservice kan du hente dit nye pas, kørekort eller få vejledning til selvbetjente services, og samtidigt har du på de omkringliggende havnearealer mulighed for et aktivt udeophold i urbane omgivelser.
Under Dokk1 sørger det fuldautomatisk parkeringssystem, der pt. er det største af sin art i Nordeuropa, for sikker parkering af din bil. Parkeringssystemet er for alle, også ikke-besøgende til biblioteket, så prøv det for din fornøjelses skyld næste gang du kommer til Aarhus.

Lammhults Biblioteksdesign A/S har leveret størstedelen af biblioteksinventaret til biblioteket i Dokk1, som både standard- og specialløsninger. Bygningen er tænkt som et åbent, demokratisk overdækket byrum - et landskab man bevæger sig igennem, der giver mangfoldige kig og rum. Indearealerne, indretningen og inventaret understreger dette. Der har været et ønske om at benytte så få møbeltyper som muligt og derfor er der opstået nye fusionsmøbler som Ordrup Square – et mix af Ordrup og Frontline Square.

Læs mere om Dokk1 i bogen "Rum til forandring"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder