Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Biofilt biblioteksdesign - Grafik

Visuelle elementer som understøtter biofilt design 

Design af grafik til vægge og gulve er en vigtig del af indretningsprocessen, når man designer biblioteksrum. Da behovet for at bringe elementer fra naturen i spil på biblioteker bliver ved med at vokse, har vi gennem flere år anvendt grafik med naturtema på mange af vores projekter. Projekterne viser, hvordan grafik har en betydningsfuld rolle i udarbejdelsen af biofilt design.

Når vi designer grafik, sikrer vi os, at grafikken passer til resten af omgivelserne og indretningen generelt. Vi tager altid højde for rummets størrelse, og hvad der er fysisk muligt, inden vi lægger os fast på et grafisk design. Hvis vi dedikerer en stor overflade på væggen eller gulvet til grafik, kan vi skabe effektivt blikfang, der fylder meget af rummet og er med til at sætte scenen for naturtemaet på en kraftfuld og iøjnefaldende måde.    

Få inspiration til grafiske temaer nedenfor.

 

Jægerspris Bibliotek, Danmark

Jægerspris Bibliotek, Danmark

 

#Tema 1: Skoven

Nyd et dejligt øjeblik i skovens dybe, stille ro…

Grafik, der skildrer træer og skovlandskaber, er meget populær og bliver ofte brugt på børnebiblioteket. Grafikken kan suppleres af eksempelvis trækrybber, siddemøbler der ligner træstrubbe, grønne displays og bogstøtter. Når hele væggen eller gulvet bliver beklædt med grafik, er det muligt at transformere rummet til en eventyrlig naturverden fyldt med magiske skabninger og dyr.     

Skoven er et sted med ro og plads til fordybelse, hvor det er muligt at læse en bog i uforstyrrede omgivelser omgivet af store træer eller gemt væk i en skovhule. Udover at illustrere naturen, er grafikken også med til at forstærke og fremkalde de fiktionsverdener, der bliver læst om i bøgerne. I samspil med resten af de nøje udvalgte biblioteksmøbler sætter grafikken et massivt aftryk på genskabelsen af det naturlige miljø.   

Projektbillederne nedenfor viser specialdesignet grafik samt fotografiske gengivelser af naturbilleder.

 

Vejen Bibliotek, Danmark

Vejen Bibliotek, Danmark

Beverwijk Bibliotek, Holland

Beverwijk Bibliotek, Holland

Horsens Bibliotek, Danmark

Horsens Bibliotek, Danmark

Guldborgsund Bibliotek, Danmark

Guldborgsund Bibliotek, Danmark

 

 

 

 

 

#Tema 2: Havet

At omfavne naturen handler ikke kun om landskabstemaer; vores levende verdenshave kan også fremkalde en stærk forbindelse til naturen.

Hop ud i bølgen blå…

Du vil blive fascineret over de smukke farver og nysgerrige havdyr! Havtemaet er tydeligt i flere af vores projekter og bliver skildret med forskellig folie og grafik. 

Forvandl et mindre rum til en undervandshule eller tag ud at sejle på bølgen blå på speciallavede skibe. Havtemaet er ekstremt populært blandt børn på grund af dets dybe hemmeligheder og dragende bløde former. Temaet kan endda gøres til en konkurrence; Hvem kan tælle flest søheste eller ”finde Nemo” – den lille klovnefisk. 

Her er et udvalg af projekter med havtema.

 

Hørsholm Bibliotek, Danmark

Hørsholm Bibliotek, Danmark

Guldborgsund Bibliotek, Danmark

Guldborgsund Bibliotek, Danmark

Agerbæk Bibliotek, Danmark

Agerbæk Bibliotek, Danmark

Hørsholm Bibliotek, Danmark

Hørsholm Bibliotek, Danmark

 

 

 

 

Andre projekter

 

 

Flere biofile temaer

  

 


Brug for hjælp?

Vi hjælper med biofilt design, der understøtter vores medfødte behov for at indgå i naturen.

Hvis du har et aktuelt eller kommende projekt, du gerne vil have vores hjælp til, så tag endelig fat på os.

 

> Kontakt os


 

 

 

 

 

 

 

Se også vores brochure

Vi har samlet inspirationsprojekter og temaer om biofilt biblioteksdesign i en brochure.

Få det samlede overblik.

 

> Download brochure