Product added to basket

  • logo
  • 0 0

MERE END BARE ET BIBLIOTEK

Centralen er det nye ”blå hus ved søen” i Tranemo, et levende og centralt mødested med café, hotel, torv og bibliotek for kommunens indbyggere.
Indretningskonceptet er udarbejdet af Anna-Karin Björkman fra Tyrens i et kreativt samarbejde med Mikael Persson, konceptansvarlig for husets vision. ”Have og sø” er inspirationskilde, dette indgår i husets design og varemærke.

I samarbejde med Mikael og bibliotekschefen, Fredrike Holzhausen Henriksson, og hendes team, er bibliotekets indretningskoncept vokset frem til en unik og sammenhængende helhed med huset. ”Ord og vand” er en rød tråd i helhedskonceptet.

Den første indretningsopgave var at udnytte bibliotekets interesser og behov i den tidlige planlægningsfase og sammensætte et indretningsforslag i tæt samarbejde med bibliotekschefen Fredrike og hendes team. Dette indebar en nøje analyse af funktioner og flows, som resulterede i en effektiv og velfungerende indretning efter bibliotekets ønsker og behov.

Den anden indretningsopgave var at udvikle et unikt møbel- og indretningskoncept i byggefasen i overensstemmelse med husets grundlægger Mikaels Persons visioner og koncept for huset. I denne proces blev møbler, indretning, materialer og interiør koordineret til et unikt helhedskoncept i overensstemmelse med visionen for "det blå hus" med rå betonoverflader, stål og glas samt materialevalg med lokal sammenhæng.

I samarbejde med bibliotekschefen Fredrike og med professionel rådgivning fra Lammhults Biblioteksdesign, blev det endelige indretningskoncept færdigarbejdet.

Det nye bibliotek i Tranemo er ikke kun et bibliotek med en samling af bøger eller et studiested – for indbyggerne er det et inspirerende sted at hænge ud, drikke kaffe, blive inspireret og mødes til multikulturelle arrangementer, digital oplysning, forestillinger, foredrag, fantasi og opdagelser. Ud fra dette har vi i fællesskab udviklet bygningen til en unik og dynamisk helhedsoplevelse, hvor interiør og eksteriør arbejder sammen om morgendagens bibliotek – og dagens.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder