Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Ny indretning i midlertidige lokaler

Efter en ildspåsættelse af Larvik Bibliotek i 2019 blev store dele af bygningen totalskadet, så biblioteket blev tvunget til at lukke. Nu har biblioteket fået en midlertidig placering i et tidligere indkøbscenter indtil nye, permanente lokaler står klar.

Indretningen af biblioteket har taget højde for at 1700 hyldemeter skal organiseres på en effektiv og brugervenlig måde inden for et areal på 2.000 m2 med mange vægge af glas. Fleksibilitet er ekstra vigtigt i det midlertidige bibliotek, når inventaret også skal kunne bruges i de nye, permanente lokaler. Derfor er næsten alle møbler på hjul eller lette at flytte.

Det er lykkedes at kombinere et kompakt areal i dele af biblioteket med mere åbne lokaler i andre dele, hvor det også er muligt at afholde større arrangementer. Der er blevet plads til et særskilt rum til skoleklasser og andre organiserede aktiviteter for børn og unge i dagtimerne. Til studerende er der en særskilt afdeling med både en lille læsesal og to grupperum.

Både ved farvevalg og navngivning af de forskellige rum er der taget hensyn til lokale tilhørsforhold og identitet. Der er hentet inspiration fra bøgeskoven og fra havet, og den lokale, kendte forfatter, Ingvar Ambjørnsen har fået synlig plads.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder