Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Opgradering af børnebibliotek og gangareal

Ishøj bibliotek har gennemgået en omfattende modernisering, hvor gamle biblioteksmøbler og -inventar er blevet kombineret med noget nyt. Biblioteket er et eksempel på bæredygtig biblioteksindretning, hvor eksisterende inventar har fået nyt liv i en ny kontekst.

Med et ønske om at skabe en helhed ud fra allerede eksisterende elementer gik moderniseringen af børnebiblioteket i gang i 2018. I børneafdelingen fandtes tidligere en slangeformet reol og træreoler, der mindede om store træstammer - således opstod idéen om at indføre et jungletema.

Arkitekter fra Lammhults Biblioteksdesign har valgt at kombinere de eksisterende elementer med blandt andet en junglehytte og tegnebord. Derudover har sofa, krybber og reoler fået en lidt anderledes placering, mens to jungletæpper og puffer fuldender jungletemaet, som kan benyttes af mindre børnene til både leg og ophold. Hos de større børn er vinduesområdet blevet udnyttet til et langt knækket borde-bænke møbel, der kan rumme pc-pladser og krybber til medier, så der nu er langt bedre plads til at læse og hænge ud.

Brætspil og udlånsområde fornyes i 2022, så biblioteket fremover vil fremstå som en imødekommende grøn byhave. Tidligere havde biblioteket et uudnyttet gangareal langs en rampe med store vinduer og masser af dagslys, som nu skal anvendes til et hyggeligt brætspilscaféområde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder