Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Skab børnenes eget univers

Indretning af børnebiblioteket

Det fysiske bibliotek skal både udfordre og inspirere børn – og voksne. Det skal være et inspirerende lærings- og oplevelsesrum, der stimulerer behovene for læring, fordybelse, oplevelser og fysisk aktivitet. Det er en vigtig designopgave at sikre, at de fysiske rammer understøtter bibliotekets funktioner - det er igennem selve indretningen og møblerne at legen opstår.

Børnebiblioteket skal være et oplevelsesrum med plads til leg, samvær, læsning og historiefortælling. Indretningen skal gøre læring til en leg og understøtte bøgernes formidling.

FREDERICIA BIBLIOTEK

Med Biblioteksbyen blev børnenes muligheder for leg udfoldet mere succesfuldt i vores biblioteksrum end tidligere. Byens huse danner ramme om forskellige rollelege og kan nemt omdannes til ishus, bamsehospital, alfabethus, udklædningsskab, julemandens værksted eller restaurant – alt efter årstid, aktuelle temaer eller kreative idéer.

Ud over at byen har en vis wauw-faktor, og et udtryk som vi også selv er ret vilde med, er den blevet et sted som både børn og voksne genkender, og refererer til, når de har været her bare én gang. Biblioteksbyen er blevet en vigtig markør i rummet - en hel by til leg midt imellem alle bøgerne.

Det samme gælder for Eventyrtræet, Bjerget og Søen. Alle de nye steder bidrager til, at her er rart at være, og både børn og voksne oplever nye måder at bruge rummet på – også når det gælder om at blive inspireret til at læse og låne.

 

> Se mere fra Fredericia

 

Anna Margrethe Nygaard Skov
Publikumschef, Fredericia Bibliotek

VEJEN BIBLIOTEK

Børnenes bibliotek i Vejen er et tilløbsstykke, men det er heller ingen hemmelighed at ved Vejen Kommunes Biblioteker må børnene gerne fylde. For vi mener faktisk, at det skal være børnene og deres familiers bibliotek. Vi ser et markant stigende besøgstal og flere børnelånere fordi vi giver plads ogprioriterer området.

 

> Se mere fra Vejen

 

Kasper Østergaard Grønkjær
Biblioteksleder, Vejen Bibliotek

RINGSTED BIBLIOTEK

Et besøg på børnebiblioteket er en oplevelse, som mange børn ser frem til. Besøget handler om meget mere end bøger og ofte bliver det også et møde med kendte ansigter fra børnehaven eller skolen.  

Vi tilbyder aktiviteter til børn i alle aldre lige fra bordfodboldbord til minibyen, hvor der både er købmandsbutik, tankstation og Baldrians Hule. 

Forskningen viser at det er vigtigt at børn får en god oplevelse når de kommer på biblioteket. Det kan siden danne grundlag for at udvikle deres fantasi, nysgerrighed og videbegær. Derfor har indretningen i børnebiblioteket fokus på at facilitere og inspirere til leg, læring, og sociale kompetencer.

 

> Se mere fra Ringsted

 

Trine Vandsted Nielsen
Souschef, Ringsted Bibliotek

SÆBY BIBLIOTEK

Jeg synes, at det er vigtigt, at skabe en dejlig atmosfære for børn, når de møder litteraturen. Det mål synes vi, at vi har nået med Sæbys børnebibliotek. Børnene er meget glade for husene som indbyder til både leg og fordybelse. Børnebiblioteket er blevet sit helt eget univers, hvor alt er i børnehøjde. Der er ikke kun tænkt i udtryk men også  i funktionalitet, hvor leg og litteratur smelter sammen.

Børnebiblioteket bruges af børnehaver, dagplejere og ikke mindst forældre. Hver dag er der liv og leg i biblioteket.

 

> Se mere fra Sæby

 

Anette Ravnholt
Centerchef for Bibliotek og Borgerservice
i Frederikshavn kommune

Inspiration

Gå på opdagelse i børnenes univers

 

 

 

 

 

 

 

Elof billedbogskrybbe

> Se mere

Harlequin udklædningsvogn

> Se mere

Happy Bird

> Se mere

Alma stol

> Se mere

 

Mere inspiration

> Se alle projektbilleder