Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Innovativt og ambitiøst bibliotek

Formålet med renoveringen af Tamworth Bibliotek var at skabe et lyst, let og luftigt rum med en imødekommende indgang og en fleksibel planløsning, som understøtter en moderne og multifunktionel indretning. Designet skaber et innovativt og ambitiøst sted, hvor alle har mulighed for at trives, være sunde og glade.

Med bæredygtighed for øje var vores første mål at identificere elementer i biblioteket, der kunne genanvendes. Alle reoler på første sal og alle vægreoler i stueetagen er blevet genbrugt og opdateret med gavle i nye farver og med ny grafik. For at skabe et mere fleksibelt bibliotek, har vi tilføjet Lingo-reoler på hjul. Der er blevet lagt særlig vægt på detaljerne i valg af stof og farver til biblioteksmøblerne. Thedesignconcept ltd. har udvalgt alle farver, digitale grafikker og inspirerende citater, der løfter stemningen i rummet som helhed. Vi har designet et tæppe med forskellige farver, som altid vil kunne matche enhver fremtidig indretning af rummet.

Børnebiblioteket er sjovt og indbydende med stærke farver og sjove former designet til at tiltrække børnene og opfordre dem til at udforske det brede udvalg af bøger i biblioteket. Det skræddersyede sceneområde kan bruges til forskellige aktiviteter og kan både bruges individuelt og i grupper. Inddragelsen af sensoriske elementer i designet af børneområdet var vigtigt for at sikre, at området føles inkluderende og indbydende for alle familier.

Målet har samtidig været at sikre, at unge også føler sig velkomne. Teenagere skal kunne slappe af på bløde sofaer eller sidde uforstyrret og studere. Vi har tilføjet en række studie- og siddepladser, hvor de unge kan studere alene eller i grupper. Der er lavet et arbejdsområde med mødeboks til en-til-en møder, hvilket er en stor fordel for beboere i Tamworth. Der er lavet et kulturområde designet til ære for Tamworths rige historie. Det store vægbillede dedikeret til Tamworths slot vækker en følelse af nostalgi og stolthed blandt beboere i Tamworth og giver andre besøgende et indblik i byens kulturmærke. 

 

 

“Størrelsen og omfanget af renoveringen viser vores engagement over for Tamworth og troen på bibliotekets værdi i hjertet af samfundet. Dette er det femte nye eller renoverede bibliotek, vi har leveret i de senere år, og vi ønsker, at bibliotekerne skal være sikre, varme og indbydende steder at opholde sig for alle.”

 Victoria Wilson,
Medlem for Samfund og Kultur, Staffordshire County Council

 

 

 Biblioteket genåbnede den 19. Juni 2023, og bibliotekspersonalet glæder sig til at byde alle velkommen i deres nye rammer.

Billeder
  • Matt Clayton

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder