Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Sammenlægning af nyt, helhedsorienteret bibliotek

I 2020 slog kommunerne Meland, Lianås og Radøy sig sammen til den nye Alver Kommune, og processen gik i gang med at etablere et fælles bibliotek med tre afdelinger. Midt i Knarvik Senter, som er placeret uden for Bergen, udgør det nye Strila Bibliotek således nu en helhedsorienteret samling til gavn for hele den nye storkommune.

Strila Bibliotek lægger vægt på oplysning og viden og har den største samling af faktabøger af de tre afdelinger. Det tidligere bibliotek var på 450 kvadratmeter og er nu blevet moderniseret og udvidet til næsten dobbelt størrelse på 800 kvadratmeter. Biblioteket tilbyder blandt andet undervisningslokaler, en scene til arrangementer og en separat børneafdeling.

Da biblioteket skal udfylde flere funktioner, er medarbejdere og besøgende afhængige af fleksibilitet. Mange reoler og udstillingspodier har hjul, så de let kan flyttes. I børnebiblioteket giver farverige krybber og runde, lave reoler med integrerede siddepladser mulighed for fordybelse i bøgernes verden.

For at bløde indretningen op er der i høj grad også brugt mobile udstillingstårne i specialmalede farver, der passer til resten af biblioteksindretningen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder