Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Nyt og indbydende universitetsbibliotek

Bergen Universitet, UiB, blev grundlagt i 1948 som en fortsættelse af biblioteket på Bergen Museum. I 1961 flyttede biblioteket til en ny bygning tegnet af arkitekterne Kaare Kvilhaug og Jo Svare. I 2005 blev der foretaget en omfattende istandsættelse og bygningen fremstår i dag med tre etager, som giver plads til arbejdspladser, tidsskrifter og bøger. Bygningens indgangsparti og ydre er fredet.

I forbindelse med flytningen af bibliotekets billedsamling til tempereret opbevaring i underetagen er biblioteket blevet fornyet. Bygningens store lysindfald og behagelige rum gør, at mange studerende anvender biblioteket til studier. Antallet af studiepladser er nu øget med 100 til 340 pladser.

I indretningen er der udover praktiske studiepladser, lagt vægt på at skabe små, hyggelige siddegrupper. Et stort formidlingsområde giver mulighed for forskellige typer udstillinger og giver let adgang til informationssøgning.

Flere af biblioteksmøblerne er holdt i rolige farver, der matcher vægfarven og giver en god kontrast til resten af indretningen.

Billeder
  • Helge Eek

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder