Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Ressourcecenter for biblioteker

Pyrénées-Orientales bibliotek (også kendt som Claude Simon bibliotek) er et ressourcecenter for regionens biblioteker, som blandt andet står for udlån af dokumenter, rådgivning, ingeniørarbejde, behandling af tilskudsansøgninger til lokale myndigheder og uddannelse til bibliotekets ansatte. Det er ikke som sådan et bibliotek for den almene borger, men yder derimod teknisk og økonomisk bistand til kommuner og lokalsamfund.

Renovationsarbejdet foregik i 2020-2021. Formålet med ommøbleringen var at forene det originale bibliotekets mission med nutidige trends og på den måde både skabe et ressourcecenter og inspirationsrum.

De gamle renoverede butikker er nu opdelt i fire områder; i stueetagen findes en ungdomsafdeling og et underholdningsområde, på første sal findes voksenafdelingen samt et brætspilsområde. Hvert område er kendetegnet af en bestemt farve, der bruges til skiltning. I alle afdelinger er det muligt at få adgang og hjælp på det catalanske sprog, og der forefindes ressourcer til fjernpublikum (fx samlinger med stor skrift og lydbøger) samt forskellige medietyper (CD’er, vinyler, DVD’er, osv.).

Der er blevet bygget et brætspilsområde ud fra en gammel, ubrugt lejlighed, der hørte til hovedbygningen. Det er således med til at øge udbuddet af ressourcer, materialer og uddannelser, som tilbydes af biblioteket.

Næste fase af ombygningen af Pyrénées-Orientales bibliotek vil være med særlig vægt på, hvordan receptions- og uddannelsesområdet kan gentænkes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder