Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Innovativt bibliotek

Det nye bibliotek i Louise Michel Centret i Saint-Vaast-lès-Mello åbnede for første gang dørene den 5. juli 2022.

Det var en stor opgave at bygge et bibliotek i en lille by med i alt 1050 indbyggere, som kommunen med stolthed påtog sig. Biblioteket er en del af en større plan, som, udover biblioteket, består af en skole med fem klasser, et cafeteria og et aktivitetsrum. Kommunens formål er at samle uddannelses- og kulturtilbud ét sted. Målet er samtidig at skabe et sted, hvor mennesker kan mødes, samles, hygge og udveksle erfaringer og viden.

Udefra er biblioteket placeret meget centralt og skaber stor synlighed i bybilledet. Facaden er lavet af sten fra den lokale by, og glaspartiet ved indgangen byder folk velkommen. Indenfor tilskynder de åbne rum, farverne, det behagelige træloft og møblerne afslapning i et meget behageligt og naturligt lys.

Indretningen er et smukt resultat baseret på et godt samarbejde mellem arkitekten, kommunen, biblioteket og teamet fra BC Intérieur, som sammen er blevet enige om valg af møbler, farver og materialer. På et relativt lille areal (100 m²) er det lykkedes at lave et sted, som omfavner alle; Træhytten er tilflugtssted for de små, sofaen indbyder til højtlæsning fra forældre til børn, den høje bar er det ideelle mødested til samtaler og arbejde, hvor det samtidig er muligt at begrave sig dybt i en behagelig sækkestol, drikke kaffe og læse en bog i bløde lænestole... Et behageligt sted for alle.

Hos BC Intérieur ønskede vi et innovativt bibliotek uden en skranke, hvor det er let for de besøgende at cirkulere, og hvor bibliotekaren kommer for at møde dem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder