Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Rå New Yorker stil med mursten, cortonstål og beton

RENOVER Prize 2015

Herning Bibliotek åbnede i august 2014 dørene til en supermoderne indretning, der har forandret et gammelt supermarked til råt New Yorker miljø.

Bibliotekets placering midt i Herning giver byen en kulturel indsprøjtning og fokuserer på det udviklingspotentiale der ligger i at placere et moderne bibliotek der, hvor byens indbyggere går forbi hver dag - tæt ved både banegård, busstation og byens mange uddannelsescentre.

Biblioteket har 4 etager. Én etage er placeret i niveau med gaden udenfor og er centrum for bibliotekets centrale funktioner som udlån, kultur, scener, mødesteder, børnebiblioteket og en café. Mødelokaler og administration findes på to etager herover, og nederste etage - der kaldes "Dybet" - rummer 90% af bibliotekets bøger.

Designer Camilla Larsen fra Lamhults Biblioteksdesign A/S har i tæt samarbejde med bibliotekets personale designet specialløsninger, som opfylder personalets ønsker om et bibliotek, der inviterer byens indbyggere indenfor, dels for at låne bøger og dels for at bruge stedet som en social mødeplads.

Det rå look med murstensvægge, cortonstål og cement findes alle steder og optræder sammen med levende planter, friske farver og masser af lys. Lyset kommer fra vinduer bagest i lokalerne men især fra den store skylight der kan sende solens stråler helt ned i "Dybet".

Spændende zoner som BøH-landet, abegrotten, fyrtårnet og ubåden gør biblioteket ekstremt børne- og ungdomsvenligt og vil hjælpe til at holde fast i den nye generation af biblioteksbrugere.

I 2021 blev børneafdelingen fornyet med krybber i skønne pastelfarver. Det nye soft udtryk står i flot kontrast til det eksisterende rå new yorker miljø.

Indretningsarkitekt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder