Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Ombygning har givet nyt liv

En større ombygning gav nyt liv til Esbjerg Hovedbibliotek, som ved udgangen af 2018 stod klar som et tidssvarende, indbydende og levende hus, hvor man mødes på kryds og tværs gennem formidling, i studiemiljøer og til diverse arrangementer.

De store tanker om et nyt flow og en gentænkning af fordeling og formidling af materialerne har lagt grunden for en gennemtænkt indretning. I stueetagen ledes man gennem Visdommens Gade’s bugtede forløb, gennem Familie- og Medborgerzonen og Kulturzonen. De hvide, lave træreoler giver et godt overblik over det store rum, samtidig med at indretningen hurtigt kan omdannes til brug ved festivaler m.m., da alle reoler er på hjul.

Et andet nøgleord var fronteksponering. Enkelte meget lave reoler udgør en buffet med udstillede bøger og på hver reol er der en række med skråhylder, der danner et roligt bånd med lokkende forsider.

På runde tæpper mellem reolerne er der plads til at opholde sig mellem bøgerne og i alle de tilstødende rum er der plads til ekstra oplevelser, i form af et legetek, et stemningsfuldt krimi-rum, et legeområde til de allermindste og meget andet.

En ny bred siddetrappe, leder op til 1. salen, hvor Uddannelseszonen danner rammen om et studiemiljø med mange studiepladser og undervisningsrum.
Den flotte bygning kommer nu til sin ret og hele biblioteket er blevet et levende og tilgængeligt aktiv i Esbjerg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder