Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Eltham Bibliotek, Storbritannien

Opgradering og nye, farverige funktioner

I slutningen af 2021, blev vi udpeget af GLL* til at levere komplet design og indretning til Eltham Bibliotek, som en del af en større biblioteksrenovering. Projektet blev gennemført af vores eget dedikerede designteam.

> Læs mere om projektet

 

 

 

*GLL er en non-profit velgørenhedsorganistaion, der driver mere end 250 sports- og fritidsfaciliteter samt biblioteker på vegne af lokale myndigheder i Storbritannien.

Område til voksne/unge

Bibliotekets hovedområde med voksen- og ungdomslitteratur gennemgik en komplet forvandling, hvor vores teams ekspertise bidrog til alle designelementer, inklusive:

  • Udarbejdelse og implementering af en hel ny skræddersyet lys- og farvepalette.

  • Speciallavet gulvbelægning designet til at passe til bibliotekets overordnede farvepalette og planløsning for at fungere som en ekstra funktion i stedet for en hindring. 
  • Eksklusive udsmykninger, som anvendes gennemgående i biblioteket, såsom væggrafik og malede reolgavle, som bidrager til det fastlagte visuelle udtryk. 
  • Displayreoler tilføjet imellem eksisterende reoler skaber en farvekontrast samt giver ekstra mulighed for display af bøger og medirt. 
  • Nye møbler placeret rundt om i rummet med nøje udvalgte materialer for at komplementere bibliotekets indretning.

Ud over et nyt, imponerende design, er det nye voksenområde yderligere et bevis på vores engagement for bæredygtighed, da alle reoler fra det gamle bibliotek er blevet genbrugt eller opgraderet i det nye område for at undgå behovet for nye.

 

 

Børnebibliotek

Børneområdet på Eltham Bibliotek har været meget populær siden man i 2018 skabte den fortryllede eventyrhave. Det gjorde opgaven endnu mere udfordrende for vores designteam at forbedre dens udseende og brugeroplevelse yderligere.

Vores løsning bygger videre på det eksisterende tema og fokuserer på at forbedre den fortryllede eventyrhave ved at tilføje speciallavede visuelle og interaktive designelementer, inklusive:

  • Farverige stoffer fra Patternista, som anvendes strategisk på møblerne, sådan at de farvemæssigt passer til eksempelvis endegavle og vægge. 
  • Reoler beklædt med speciallavede endegavle med farverig kunst inspireret af den fortryllede eventyrhave. 
  • En speciallavet bogbænk, designet af en kunstner, der også afspejler temaet fra den fortryllede eventyrhave.

Da det nye børneområde nu ligger meget centralt i det, som tidligere var et åbent atrium, var en yderligere udfordring tydeligt at afgrænse det nye område samt adskille det fra de øvrige biblioteksfunktioner. Derfor blev der monteret akustikpaneler med speciallavet, farverig grafik i området, hvilket skabte den nødvendige afgrænsning samtidig med at det bidrager til områdets visuelle særpræg.

Det forvandlede bibliotek har i børneområdet nu et endnu mere livligt og interaktivt rum. Med en fremtrædende placering i midten af biblioteket fungerer det som et af bibliotekets kendetegn.

 

 

Produkter anvendt til Eltham Bibliotek

Andre projekter