Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Nyt ikonisk bibliotek

Da biblioteket i Calgary er placeret i en by, hvor mere end halvdelen af borgerne er aktive biblioteksbrugere, har det nye bibliotek udvidet deres kapacitet med 66% for at imødekomme flere besøgende og deres behov. Biblioteket råder nu over et areal på 22.000 m2 fordelt på fire etager med 7.000 hyldemeter og 45.000 bøger og kollektioner.

Biblioteket menes at være et af verdens mest dynamiske og inspirerende folkebiblioteker. Det er blevet en populær destination for indbyggere fra hele byen, som bruger stedet til at læse, studere og socialisere. Det er en fælles mødeplads, hvor folk fra forskellige befolkningsrupper kan mødes.

I tæt samarbejde har arkitekterne fra Snøhetta og Dialog leveret projektet fra design til færdiggørelse. Den 4-etagers bygning er designet til at leve op til LEED Gold Standards (Leadership in Energy and Environmental Design – miljøvenlige bygninger). Den ikoniske bueformet bygning, der er bygget over byens letbane, skaber en ny forbindelse mellem den centrale bydel og det hastigt voksende East Village område.

Besøgende ankommer i et storslået atrium med direkte kig til himlen og en trappehal, hvor de kan se alle hovedetagerne og hele vejen op til himlen. De buede træmaterialer skaber en varm, æstetisk fornemmelse og hjælper med at kontrollere akustikken i rummet.

Det nye bibliotek har masser af læse- og læringsrum, et stort børn- og unge område, mere end 30 møderum, en cafe, en koncertsal med plads til 350 gæster og 7.000 m2 udendørs rum.

Vi har leveret vores Slimline reolsystem, som er tilpasset for at imødekomme ønskerne fra både arkitekter og bibliotek. Reolerne er bevidst designet i en lav højde for at flest mulige brugere kan se over dem. LED-belysning er installeret på hver enkel hylde med næsten usynligt armatur og kabler. Reolernes trædele er produceret med ikke-tilsat formaldehyde, der bidrager til bibliotekets LEED Gold status.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder