Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Samlokalisering i helt unik bygning

Flytningen af Veterinærhøjskolen til Campus Ås er det største universitetsbyggeri i Norge og det eneste af sin slag. Her samles Norges veterinærhøjskole, det norske veterinærinstitut, og en statslig biomedicinsk forskningsenhed under et og samme tag.

Den 63.000 kvadratmeter store bygning åbnede i 2021. Bygningen er helt unik i internatonal sammenhæng hvor både friske og syge dyr, forskning, veterinærvirksomhed og undervisning er samlet under et tag.

Den nye veterinærbygning består af 8 sammenhængende bygninger med tilsammen 2400 rum. Den indeholder traditionelle undervisningsarealer, kontorer og bibliotek, hvor specielt biblioteket er blevet et centralt og naturligt samlingspunkt for elever, ansatte og besøgende. Biblioteket er en sammenlægning af biblioteket på Veterinærhøjskolen og hovedbiblioteket på Campus Ås, og er nu en samling bestående af mange forskellige fag.

Indbydende siddeområder er vigtigt, og i biblioteket finder man både individuelle læsepladser og pladser til gruppearbejde.
Reolerne er en blanding af lave reoler med hjul for fleksibilitet og høje reoler med påmonteret, flytbar stige for adgang til de øverste hylder. Integreret LED-lys på hver hylde gør bøgerne mere læsbare.

Det åbne areal i midten af biblioteket bruges ofte til forskellige foredrag og koncerter, hvor møblerne let flyttes til opstillinger tilpasset dagens arrangement.

Billeder
  • Helge Eek

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder