Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Indbydende bibliotek med fornyet fokus på brætspil og kunst

Ringsted Bibliotek fik i løbet af 2019 og 2020 implementeret en ny museumsvæg og et brætspilsområde.

Museumsvæggen er specialbygget til digitale skærme med visning af udvalgte kunstværker og udstillinger, der frit kan tilgås af alle besøgende. Indførelsen af brætspilsområdet opstod ud fra et ønske om at tilføje en ny og spændende materialegruppe til biblioteket med fokus på fællesskab og samvær.

”Vi har en kæmpe respekt for vores bibliotek, som vi synes er en hjørnesten til formidling. Vi holder fast i farverne og materialerne, som huset er født med og ønsker at give borgerne et lækkert bibliotek, som de har lyst til at bruge og samtidig passe på,” forklarer Trine Vandsted Nielsen, Souschef Ringsted Bibliotek.

I fællesskab med Ringsted Bibliotek har arkitekter fra Lammhults Biblioteksdesign A/S haft et mål om at forny det eksisterende biblioteksrum og samtidig bevare den ”ånd” og det udtryk, biblioteket er kendt for. Nye møbler er således holdt i røde og hvide farver, og de nye materialer er udvalgt og specialdesignet, så de passer til de øvrige biblioteksmøbler.

”Vores flyvske idéer er blevet omsat til konkrete og spændende initiativer. Vi har fået skabt et etrumsbibliotek med masser af forskellige ”rum”, der giver plads til forskellige mennesker, og hvor folk virkelig har lyst til at være. Vi ønskede at præsentere brætspil og kunst på en lækker måde – det ønske har vi fået indfriet,” siger Trine.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder