Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Opsigtsvækkende fortællerstol skaber et eventyrligt miljø for både store og små

I forbindelse med udvidelse af Christiansfeld folkeskole er skolebiblioteket blevet sammenlagt med folkebiblioteket. Det nye kombibibliotek er en succes for både skolens og byens brugere samt personale.

Projektet startede som en omvendt licitation med en angiven prisramme, hvor vi kom med forslag til indretning og inventar, der tilgodeser bibliotekets krav om kapaciteter og funktioner. Med vores kompetencer inden for biblioteksindretning har vi, i samarbejde med biblioteket, skabt et indbydende bibliotek med en fleksibel indretning, der rummer forskellige brugergrupper.

”Både skolebiblioteket og folkebiblioteket har været utrolig glade for samarbejdet med Lammhults Biblioteksdesign.

Vi har været særlig glade for at kunne se visuelle løsninger af vores ønsker i løbet af indretningsprocessen – vi har, so et skole- og folkebibliotek, haft mange specielle ønsker til indretningen for at tilgodese vores brugeres behov. Indretningsarkitekterne hos Lammhults Biblioteksdesign har virkelig tænkt kreativt og kommet med fine brugbare løsninger på konkrete udfordringer, bl.a. har vi mulighed for, hurtigt og nemt,  at ændre indretningen, så den er tilpasset den enkelte situation.

Vi har fået et indbydende bibliotek, som tager højde for både skolens behov og byens borger. Christiansfeld bys særpræg også er trukket ind i indretningen er en ekstra bonus”. 

-    Iben Østergaard, Christiansfeld bibliotek


Indretningsarkitekt Kirsten Brandt Jørgensen fra Lammhults Biblioteksdesign A/S har blandt andet fundet inspiration til indretningen hos bibliotekets udsmykning af trappegange og gangarealer af Peter Holst Henckel samt Christiansfelds mange lindetræer. Der er bl.a. lavet tæpper formet som lindetræets blade.

Stueetagen er indrettet med god plads til aflevering, udlån og afhentning af reserverede materialer samt materialer og ophold for småbørn og skønlitteratur for voksne. I børneafdelingen er der lavet en rund reol med krybber både indvendig og udvendig med mulighed for både opbevaring og udstilling af børnebøger. En opsigtsvækkende fortællerstol skaber et eventyrligt miljø for både store og små.

For at udnytte pladsen optimalt er der enkelte steder lavet siddepladser i reolerne, både som siddehuler og bænke. Disse er også velegnede, når der er behov for ro og afslapning.

På 1. sal er hele faglitteraturen placeret sammen med afdelinger for unge og tidsskrifter/aviser. Her er gode arbejdspladser tilgængelige med både gruppeborde og en pc-bar, hvor det er muligt at sidde for sig selv.

Indretningsarkitekt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder