Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Biblioteket er både grønt og gyldent

Sint-Pieters-Woluwe kommunen, som ligger tæt ved Bruxelles, har netop åbnet et dobbelt G-bibliotek – et bibliotek der er både grønt og gyldent. Biblioteksbygningen sætter en ny standard for bæredygtige og energieffektive bygninger og er det første passivbibliotek i Belgien. Passivboligbegrebet stammer fra Tyskland og skal overholde bestemte kriterier for energiudnyttelse, det er ikke nok ”bare” at følge byggereglementet. Bruxelles har en af Belgiens højeste energistandarder, når det kommer til nye bygninger, og dette bibliotek, der ligger i beboelsesområdet Sint-Pieters-Woluwe/Woluwe-Saint-Pierre er et godt eksempel.


Bygningen er helt dækket af gyldne plader, der henviser til de gyldne bogstaver, man finder i manuskripter tilbage i Middelalderen. De små vinduer på ydersiden understreger facadens rytmiske opbygning, og på indersiden åbner større vinduer ud mod bibliotekets patio, som om sommeren åbnes for bibliotekets gæster, der inviteres ud for at nyde en god bog under åben himmel.


Bygningens indvendige opbygning er mere beskeden. Eksisterende reoler er blevet bevaret og genbrugt, men er blevet frisket op med nye møbler. Biblioteket slanger sig rundt om den aflukkede have og er fyldt med hyggelige læsepladser, tiltrækkende mødesteder og attraktive opholdsrum.
Det er de små detaljer der gør den store forskel.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder