Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Spil liv på biblioteket

Brætspil og digitale spil fremmer fællesskabet og spreder liv på biblioteket

Det moderne bibliotek rummer meget mere end bøger. Det skal være et socialt mødested og kulturelt oplevelsesrum for både børn og voksne og facilitere tilbud, der understøtter oplysning, læring og stimulans.

Brætspil og digitale spil er en vigtig del af biblioteket og findes i dag i et stort udvalg inden for forskellige former og genrer. Det kan dokumenteres, at over halvdelen af børn og unge spiller dagligt. Disse spil findes som både brætspilsform og i digitale udgaver, og ikke kun børn og unge – men alle aldersgrupper – benytter sig i høj grad i dag af alle de attraktive tilbud. Ved at indføre forskellige spilinitiativer som fx gamer lounges, spilzoner og -udstillinger, kan biblioteket være med til at positionere sig selv som et tværmedialt mødested, der gør populærkultur og -formidling tilgængelig for alle.

Ringsted Bibliotek

Ringsted Bibliotek

Med specialdesignede udstillingspodier og møblement har brætspil fået en iøjefaldende og synlig placering på Ringsted Bibliotek. Brætspillene kan nemt vises frem med forsiden udad på de høje og brede hylder og flyttes rundt efter behov. Samtidig har tilpassede borde og stole gjort plads til, at det er nemt for besøgende at slå sig ned og mødes omkring det brede spiludvalg.

”Vi er rigtig glade for brætspilsområdet, der giver dejligt liv til en ny og spændende materialegruppe. Vi ville gerne skabe et område, hvor vi kunne præsentere vores brætspil på en lækker måde og samtidig skabe plads til brætspil på biblioteket.”

> Se mere fra Ringsted

 

Trine Vandsted Nielsen
Souschef, Ringsted Bibliotek

 

As Bibliotek

AS BIBLIOTEK

På det varme og åbne bibliotek i As, Belgien er det klassiske 60/30 reolsystem anvendt til at rumme et bredt udvalg af forskellige brætspil. Med sin rummelighed og store kapacitet er 60/30 reolen et enestående valg i forhold til at samle mange forskellige størrelser og typer af spil på ét sted. Spillene træder godt frem på den mørke reol.  

> Se mere fra AsNivala Bibliotek

NIVALA BIBLIOTEK

På børne- og ungeafdelingen på Nivala Bibliotek er pladsen udnyttet til at præsentere de unge for en række oplevelsestilbud. Hyggelige hjørner og kroge har gjort plads til puslespil og brætspil, så ungeområdet får en anden funktion i forhold til at aktivere og stimulere. Området tager højde for de mange unge, der bor i Nivala, og biblioteket ønsker at invitere dem til længerevarende ophold.

> Se mere fra Nivala

 

 

3 indretningstips til brætspilsområdet

Vis de flotte forsider

Sørg for at eksponere brætspillene med forsiden udad. Det skaber blikfang og præsenterer spillene på en flot og overskuelig måde.

Lav siddepladser

Indret et hyggeligt område med plads til spilleborde, hvor spillene kan tages i brug. Måske med en café tæt på.

Skab overblik

Sørg for god skiltning, så det er nemt at se de forskellige spilkategorier og arrangér spillene efter forskellige alderstrin og målgrupper.

 

 

Gå på inspiration i bibliotekernes magiske spilleverden

Vi har indrettet biblioteker i hele verden med fokus på brætspil og spillezoner.

Her findes et udpluk af biblioteker, som gennem både standardprodukter og specialdesignet biblioteksinventar præsenterer brætspil på en levende og interessant måde.

Klik på billederne for at se mere fra de enkelte projekter.

Taastrup Bibliotek, Danmark

Taastrup Bibliotek, Danmark

UC Syd/SDU Esbjerg, Danmark

UC Syd/SDU Esbjerg, Danmark

 

 

Erasmus Brussels, Belgien

Erasmus Brussels, Belgien

Wick Bibliotek, Storbritannien

Wick Bibliotek, Storbritannien

Ishøj Bibliotek, Danmark

Ishøj Bibliotek, Danmark

 

 

Skal vi hjælpe dig?

 

Flere af de biblioteksmøbler og -produkter vi har anvendt til spilområderne her på siden er specialdesignede møbler tegnet af vores arkitekter. 

Kontakt vores dygtige arkitektteam hvis de skal hjælpe dig med indretningen af brætspil og gamerzoner. 

Du kan også finde mere inspiration nederst her på siden.

> Kontakt os