Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Revitalisering af Paisley: Prisvindende biblioteksprojekt giver nyt liv til byens centrum

Det prisvindende Paisley Learning & Cultural Hub er det nye hjemsted for Paisley Bibliotek. Biblioteket er åbnet som led i en bredere indsats fra Renfrewshire Council for at skabe kulturfornyelse i byen, og give folk grunde til at besøge byens centrum. Opgaven for Paisley Bibliotek har været at skabe et dynamisk og samfundsorienteret samlingssted placeret centralt i byen i en historisk bygning.

Det har været en yderst spændende opgave at designe biblioteket som en del af investeringen af den vitale service for lokalsamfundet i Paisley. Indvendigt skaber de komplekse bygningsændringer et indbydende, varieret og lyst miljø, hvor rummene hænger sammen, og er blevet indrettet med respekt for stilen og arkitekturen i den eksisterende bygning.

Projektet spænder over fire etager med en ny, moderne facade. På stueetagen er der et receptionsområde, hvor alle er velkomne til at opholde sig. Via en foyer er der adgang til børnebiblioteket, hvor børn kan lege og udforske samt et fortælleområde, som er designet af den skotske kunstner Claire Barclay. På 1. sal er der et opholdsrum, som huser den primære bibliotekssamling og fører til sale, hvor der kan afholdes arrangementer, møder og diverse oplæg. Læsesalen på 2. sal giver plads og rum til fordybelse, og i forlængelse heraf findes studierummet ”Galleri” samt en udendørs have.

Biblioteket tilbyder samlet set gode og hyggelige områder til børn og familier, IT og digitale tjenester, rum til arrangementer og afholdelse af en lokal bogfestival – udover selvfølgelig områder hvor besøgende kan sidde og slappe af med en god bog.

De øverste etager inkluderer en udendørs terrasse, møde- og fælleslokaler samt et studieområde for unge. Der er gratis Wi-Fi, adgang til PC’er og steder at tilslutte egne enheder overalt i bygningen.

Arkitekt
  • The Collective Architecture
Billeder
  • Matt Clayton

Produkter anvendt til Paisley Bibliotek, Storbritannien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder