Product added to basket

  • logo
  • 0 0

"Det er et af de smukkeste biblioteker i Frankrig", udtaler den franske kulturminister, Audrey Azoulay

Det nye bibliotek Alexis de Tocqueville i Caen-la-Mer, tegnet af den prisbelønnede arkitekt Rem Koolhaas fra det internationale anerkendte arkitektfirma OMA, blev indviet d. 13. januar 2017 af den franske kulturminister Audrey Azoulay. Hun var meget begejstret for det nye bibliotek og kaldte det ”et af de smukkeste biblioteker i hele Frankrig”.

Med et areal på 12.500 m² fordelt på 4 etager, er bygningen placeret med front mod Saint-Pierre søen i Caen. Åben fra vest til øst med masser af naturligt lys takket være dens transparente og frie horisontale åbning, er den blevet designet til at ligne et urbant forum.

Glasfacaden forbinder parken på den ene side med fodgængerområdet på den anden side og de to store indgange på begge sider skaber en sammenhæng og interaktion med det omkringliggende område. Bibliotekets nøgleposition, ved at være placeret imellem den historiske del og byens nye distrikt, har imødekommet byens ønske om et nyt, centralt mødested.

Med form som et kryds, vil biblioteket indeholde 4 divisioner: kunst i øst fløjen, samfundsvidenskab i syd, litteratur i vest og teknisk videnskab i nord. Det vil også huse nye funktioner i form af et auditorium, udstillingsområder, en café/restaurant og meget mere.

Caen-la-Mer bibliotek stiler efter at være innovative ved at tilbyde nye og forbedrede funktioner for at imødekomme nye brugerforventninger og gøre biblioteket til brugernes tredje hjem.

I samarbejde med arkitekterne, har BC Intérieur leveret biblioteksinventar, der er med til at gøre biblioteket unikt. Integrationen af forskellige medietyper har været et af fokuspunkterne for det nye bibliotek. BC Intérieur har også været involveret i denne proces ved at levere specialtilpasset inventar, der udover 120.000 bøger også skal rumme digitale medier.

Projektet i Caen-la-Mer er et af de mest ambitiøse projekter, som BC Intérieur har haft fornøjelsen og æren af, at deltage i.

Produkter anvendt til Alexis de Tocqueville Bibliotek, Caen-la-Mer, Frankrig

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder