Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Kulturhus med rødder i biblioteket

Vrå Bibliotek har fået til huse i det helt nye Vrå Børne- og Kulturhus, der for første gang kunne åbne dørene for offentligheden i november 2021.

Temaet for biblioteket – og kulturhuset som helhed – er naturen og skoven, som ses i form af bæredygtige materialer samt de produkter og skulpturer, der er anvendt i bygningen. Biblioteket er bygget sammen med en skole, daginstitution, ungdomsklub, idrætshal og Borgerservice, der samler alle kulturoplevelser og -tilbud under samme tag.

Biblioteket findes lige ved hovedindgangen og er et sted for læring, viden og arrangementer. Det bygger på et princip om bæredygtighed og er symboliseret af træets rødder, hvorfra alt udspringer.

”Biblioteket er tæt på hjerterummet for hele bygningen og bliver brugt mere, fordi det er en del af en større bygning. Det er – og skal være – børnene, der fylder meget, men der skal stadig være plads til alle. Vi arbejder meget med biblioteket som et organisk rum, der skal kunne tilbyde noget ekstra og overraskende. Det synes vi, i høj grad er lykkes,” fortæller bibliotekar Frederik Christian Nielsen.

Vrå Børne- og Kulturhus vandt i sommeren 2022 prisen som Årets Skolebyggeri 2022.

Indretningsdesign og space planning: Rosan Bosch Studio

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder