Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Kloster bliver nyt bibliotek

Der findes få biblioteksbygninger med så rig historie som Het Predikheren i Mechelen, Belgien. Oprindeligt grundlagt i det 17. århundrede af prædikanterne som et kloster med et kapel, blev det senere omdannet til et militærhospital og kaserne.

En arkitektkonkurrence blev lanceret for dets renovering og genanvendelse, som blev vundet af Korteknie Stuhlmacher Architects. Het Predikheren er nu omdannet til et rum fyldt med kultur med plads til møder, besøg og studier. Alt er indhyllet og indrammet med en rig historie, der er visuelt til stede.

Børne- og ungdomsafdelingen er placeret på loftet. Et unikt rum, hvor de originale egetræsbjælker stadig er en del af tagkonstruktionen. Varmen fra træet omfavner dig og fortsætter i møblerne. Et ideelt sted for unge mennesker til at bladre igennem bøgerne.

Bøgerne er arrangeret frontalt i lave bogkrybber, og samlingen følger bygningens konturer. Indretningen af biblioteket er en kombination af specialløsninger og standardmøbler, der er valgt med en bæredygtig finish. Således er Het Predikheren klar til et nyt kapitel i sin historie.

Produkter anvendt til Het Predikheren Bibliotek, Mechelen, Belgien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder