Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Et imponerende stykke arkitektur er dukket op på et tidligere faldefærdigt område i Gent

The Krook, et stort byfornyelsesprojekt, er en bygning, der ligner en stålpram og omfatter det nye bibliotek, laboratoier og kontorer til Gent Universitet. The Krook er designet af Gent bureau Coussée & Goris i samarbejde med RCR Arquitectes, 2017, vinder af Pritzker-prisen.

Bygningens stærke design fortsætter indeni, med biblioteksreoler og specialfremstillede møbler i stål i en afdæmpet farvepalet. Den rummelige bibliotekssamling er arrangeret i et åbent og lineært layout med reoler, der bevidst er holdt lave for at bevare følelsen af et åbent rum. Reolerne er baseret på 60/30 reolsystem, men er tilpasset bibliotekets behov og arkitektens æstetiske forventninger. Stålplader og lister udgør et solidt hus med LED-bånd, der belyser skråhylder. Enkel, men tydelig skiltning angiver læserens vej rundt i biblioteket.

Arrangeret sammen med de specialfremstillede og løse møbler, danner reolerne en sammenhængende helhed, der passer til arkitekturen.

Den åbne og transparente bygning inviterer dig til at udforske og mødes og biblioteket kan nu prale med at modtage mere end 7000 besøgende dagligt. Fokus ved indretningen af biblioteket var at skabe en fleksibel, futuristisk indretning. De indbyggede skærme er det første af mange skridt i retning af flere digitale løsninger i den nærmeste fremtid. Dette bibliotek tilbyder brugerne hvad de forventer i dag, men er klar til morgendagens nye udfordringer.

Produkter anvendt til Waalse Krook Bibliotek, Gent, Belgien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste biblioteksnyheder