Product added to basket

  • logo
  • 0 0

State Litera Museum i Moskva, Rusland

14 august 2015 / Projekter

State Litera Museum (GLM) er Ruslands største museum for russisk litteratur

I maj 1931 etablerede Folkets kommisariat for RSFSR (største del af Rusland) en speciel afdeling, der skulle varetage oprettelsen og organisationen af Central Literary Museum i Moskva. I 1933 blev organisationen varetaget af Det Centrale Museum for fiktion, kritik og journalistik, der året efter indgik i samarbejde med the Literature Museum at Union library, USSR, opkaldt efter Lenin d. VI. Herfra opstod State Litera Museum. Vladimir Bonch-Bruevich var museets første direktør.

Idag indeholder GLM mere end 700.000 genstande, fotos og bøger, der kan dokumentere russisk litteraturs historie helt fra den startede. Det er håndskrevne og trykte bøger, livstidsudgaver, autograferede bøger, personlige arkiver og samlinger af russiske figurer fra litteratur og kultur, forfattere, kreative foreninger og unikke fotografier af berømte russiske kunstnere; monumenter for kultur, livet, plakater, optagelser af folklore stemmer fra forfattere samt video optagelse af deres værker.

Museet er moderniseret i 2015. Vi er stolte af at være en del af moderniseringen, da vi - i samarbejde med firmaet Modern Museum  EquipmentTEMUS logo.jpg  - har leveret møbler til museet.