Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Grantown Bibliotek

Grantown Bibliotek, Storbritannien

Grantown Bibliotek ligger i Grantown-on-Spey, som er en populær ferieby i højlandet med et befolkningstal på 2.500. Byen har en efterskole, folkeskole og børnehave og tager imod mange turister i løbet af et år.

 

> Læs mere om projektet

 

 

Fornyet bibliotek i historisk bygning

Inden biblioteket flyttede lokation, var besøgstallet på 10.000 per år, som primært var traditionelle biblioteksbesøgende. Der var to computere med Wi-Fi-adgang med dårlig forbindelse. Biblioteket havde et dårligt fysisk miljø og begrænset mulighed for at lave events og afholde arrangementer.

Grantown Bibliotek flyttede derfor ind i det nyrenoverede Grantown rådhus, som er en attraktiv, historisk bygning midt i det pulserende byliv. Rådhusets servicecenter deler reception med biblioteket. Det nydesignede Grantown Bibliotek, finansieret af højlandets kommune, skulle afspejle den nye biblioteksvision, hvor biblioteket skal fungere som et samfundscenter, der giver beboere i byen og kommunen flere grunde til at besøge stedet samtidig med, at det opmuntrer dem til at bruge længere tid der. Det skal derfor være et sted, der summer af liv, som kan tiltrække nye, lokale borgere, inklusive borgere der skal besøge rådhusets servicecenter samt traditionelle biblioteksgængere. Det nye bibliotek skal ydermere være attraktivt nok til at kunne tiltrække de mange turister i byen. Efter en høring i lokalsamfundet har thedesignconcept ltd. skabt et stilfuldt, friskt og moderne design.

Hvert område i biblioteket er designet med specifikke besøgende i tankerne i forsøget på at lave for eksempel en traditionel læsesal om til et sjovt børnehjørne med bjerge og skove med ulve, sneugler og andre af skovens dyr! Teenagere er vilde med de skræddersyede siddeområder og reoler, som er placeret med grafik af snelandskab, og der er masser af siddepladser på biblioteket, som har indbyggede stik til opladning af mobiltelefoner.

Lokalbefolkningen har fået deres stemme hørt, og et vinderbillede er blevet forstørret og hængt op over computerne i biblioteket. Mange af de mennesker, der har kigget forbi, er blevet glædeligt overrasket over biblioteket og kommer igen. De ansatte elsker at arbejde i det nye miljø, og feedback fra besøgende har udelukkende været positiv.

 

 

 

 

 

 


Hør hvad andre siger...

Besøgstallet er næsten fordoblet siden biblioteket åbnede, og den nye, fleksible indretning gør det muligt for os at afholde en masse events og aktiviteter, som ikke tidligere var muligt.

Thedesignconcept ltd. har levet op til de løfter, de oprindeligt kom med, og har sammen med High Life Highland og kommunen givet os et kultursted, der allerede er elsket af den lokale befolkning og andre besøgende. (De ansatte er også helt oppe at køre!).”

John West
Leder af hovedbibliotekerne
High Life Highland

 

 

Produkter anvendt til Grantown Bibliotek

Flere projekter