Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Denny Bibliotek

Denny Bibliotek i Falkirk, Storbritannien

I November 2016 åbnede det nye Denny Bibliotek. Thedesignconcept ltd. har designet et lyst, indbydende og moderne bibliotek til indbyggerne i Falkirk.

 

> Læs mere om projektet

Moderne og dynamisk bibliotek

Biblioteker handler ikke længere kun om bøger. Vi mener, at vi har skabt et dynamisk bibliotek, hvor folk har lyst til at tilbringe deres fritid, som støtter op om relevant læring i den digitale tidsalder.” 

- Lesley O’Hare – Kultur- og bibliotekschef

 

Som en del af et projekt til £7.6 millioner, med biblioteket som omdrejningspunkt, er det renoverede bibliotek gearet til at facilitere bibliotekets mange arrangementer og aktiviteter, der bliver stillet til rådighed for lokalsamfundet.

Det nye bibliotek indeholder fællesområder, afslappende siddearealer og et meget imponerende børnebibliotek.

 

 

Farver og kontraster

Teenageområdet står i god kontrast til resten af børnebiblioteket og har et moderne design. Specialdesignede sorte og grønne Cocoon møbler og sofaer med høj ryg gør, at området føles hjemligt og hyggeligt. I hjørnet af teenageområdet findes der også PC-stationer, som er tilgængelige for alle.  

Bløde siddemøbler er gennemgående i hele biblioteket og opfordrer besøgende til at slå sig ned, sætte sig godt til rette og nyde omgivelserne. Selv vinduerne er beklædt med farver, så biblioteket bliver fyldt med et smukt, farverigt skær, når solen står lige på.

Bogtårne og udstillingsdisplays er neonfarvede på toppen og lavet i komplementære farver. Lige ved indgangen står der flotte Mikado displays. I reolerne er der farvede hylder og grafik, som er lavet specielt til biblioteket, i form af litterære citater på væggene.

 

 

 

 

“Vi valgte thedesignconcept ltd. til at designe og indrette vores bibliotek i Denny, da deres fortolkning af vores oprindelige brief sad lige i skabet.

Alle i teamet har været nemme at arbejde sammen med, og de har alle en indgående forståelse af, hvordan et moderne bibliotek skal se ud. De lyttede samtidig til vores idéer og formåede at tilpasse det oprindelige design til det nye rum, efterhånden som projektet skred frem.

Alle møbler og reoler er fleksible og kan nemt flyttes rundt, så vi kan omrokere alt efter hvilke aktiviteter, der skal afholdes. Jeg er især glad for, at det færdige design har inddraget så mange af idéerne fra den omfattende offentlige høringsproces, der blev gennemført.

Vi er meget stolte over vores nye bibliotek. Det er lyst, indbydende og moderne og i friske farver. Vi ser frem til at tage imod både gamle og nye besøgende på dette fantastiske sted.”

Vikki Ring
Udviklingsbibliotekar
Falkirk Community Trust

 

 

Produkter anvendt til Denny Library

Andre projekter