Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Akustik

Akustisk miljø

Moderne biblioteker med store åbne rum, lige parallelle vægge og glasoverflader kan skabe ubehagelige lydreflektioner. Derfor er det vigtigt, at ”hjælpe” disse overflader på den bedst mulige måde, og skabe et behageligt akustisk miljø ved at reducere forstyrrelser i områder, hvor der er behov for koncentration og fordybelse, så brugerne kan forblive både kreative og fokuserede.

 

Hvad er akustik?

Akustik er læren om hørbar lyd.

Lyd er trykbølger i luften. Øret fortolker trykvariationerne som lyd. Lyd har forskellige egenskaber på grund af forskellen i bølgelængde - de er defineret som enten korte eller lange.

Det akustiske miljø er vigtigt

Hver dag er vi omgivet af lyd. Det kan være lyden af talende mennesker, ringetoner, generelle skrabelyde, ekko fra fodtrin eller baggrundsmusik.

I et bibliotek påvirker rummets akustiske design personalets og brugernes sundhed og produktivitet. Hvis vi udsættes for meget støj, bliver vi stressede og trætte.

  

 

Efterklangstid

Efterklangstid er en af de ting, man taler om, når man forklarer et rums akustik. Det bruges til at beskrive "ekkoeffekten" af et rum. Glatte vægge, gulve, lofter eller lignende overflader reflekterer lydbølgerne, og lyden kommer tilbage, hvilket skaber et diffust ekko.

Et dårligt akustisk miljø i et bibliotek er ofte forårsaget af en efterklangstid, der er for lang i forhold til rummets størrelse og funktionalitet.

 

Lyd målt i decibel:

Der er nogle grundlæggende principper, der kan anvendes for at skabe et bedre akustisk miljø:

Brug af barrierer til at absorbere lyd er en nem måde at kontrollere akustisk. Afskærmning mellem områder med forskellige anvendelser, giver både akustisk og visuel opdeling af forskellige zoner. Skærme med solide kerner og akustiske absorberende flader er de mest affektive til dette formål.

Hvor der kræves mere privatliv, kan akustiske arbejdsstationer bruges til små møder eller fokuseret studie.

 

 

 

LYDABSORBERENDE LØSNINGER I OFFENTLIGE MILJØER

> Se flere lydabsorberende løsninger