Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Nyt prestigefyldt projekt i Caen-la-Mer, Frankrig

30 juni 2016 / Projekter

Vores søsterselskab, BC Intérieur, er blevet udvalgt til at levere møbler til det nye bibliotek i Caen-la-Mer, Calvados, Frankrig

Det nye bibliotek i Caen-la-Mer er tegnet af den prisbelønnede arkitekt Rem Koolhaas fra det internationale anerkendte arkitektfirma OMA og åbner i slutningen af 2016.

Med et areal på 12.500 m² fordelt på 4 etager, vil den fremtidige bygning blive placeret med front mod Saint-Pierre søen i Caen. Åben fra vest til øst med masser af naturligt lys takket være dens transparente og frie horisontale åbning, er den blevet designet til at ligne er urbant forum.

Med form som et kryds, vil biblioteket indeholde 4 divisioner: kunst i østfløjen, samfundsvidenskab i syd, litteratur i vest og teknisk videnskab i nord. Det vil også huse nye funktioner i form af et auditorium, udstillingsområder, en café/restaurant og meget mere.

Caen-la-Mer bibliotek stiler efter at være innovative ved at tilbyde nye og forbedrede funktioner for at imødekomme nye brugerforventninger og gøre biblioteket til brugernes tredje hjem.

I samarbejde med arkitekterne, leverer BC Intérieur biblioteksinventar, der gør biblioteket unikt.

Dette projekt er ét af flere prominente franske biblioteksprojekter, som vi har været involveret i.

François Villon Bibliotek i Bourg la Reine, som har modtaget prisen for "Årets indretningsrum 2015" af Livres Hebdo, er et fint eksempel på et samarbejde imellem arkitekt og bibliotek. Resultatet viser at æstetik ikke overskygger det funktionelle og omvendt