Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Nyt prestigefyldt bibliotek i Caen-la-Mer, Frankrig indrettet af vort søsterselskab BC Intérieur

23 januar 2017 / Projekter

"Det er et af de smukkeste biblioteker i Frankrig" siger Frankrigs kulturminister Audrey Azoulay

Det nye bibliotek Alexis de Tocqueville i Caen-la-Mer, tegnet af den prisbelønnede arkitekt Rem Koolhaas fra det internationale anerkendte arkitektfirma OMA, blev indviet d. 13. januar 2017 af den franske kulturminister Audrey Azoulay. Hun var meget begejstret for det nye bibliotek og kaldte det ”et af de smukkeste biblioteker i hele Frankrig”.

Med et areal på 12.500 m² fordelt på 4 etager, er bygningen placeret med front mod Saint-Pierre søen i Caen. Åben fra vest til øst med masser af naturligt lys takket være dens transparente og frie horisontale åbning, er den blevet designet til at ligne er urbant forum.

Med form som et kryds, vil biblioteket indeholde 4 divisioner: kunst i øst fløjen, samfundsvidenskab i syd, litteratur i vest og teknisk videnskab i nord. Det vil også huse nye funktioner i form af et auditorium, udstillingsområder, en café/restaurant og meget mere.

Caen-la-Mer bibliotek stiler efter at være innovative ved at tilbyde nye og forbedrede funktioner for at imødekomme nye brugerforventninger og gøre biblioteket til brugernes tredje hjem.

I samarbejde med arkitekterne, har BC Intérieur leveret biblioteksinventar, der er med til at gøre biblioteket unikt.

Læs mere om biblioteket her: http://oma.eu/projects/bibliotheque-alexis-de-tocqueville