Product added to basket

 • logo
 • 0 0

Next Library festival 2015

5 august 2015 / Messer og udstillinger

Next Library Festival er en international konference for innovative biblioteksmedarbejdere, fagfolk og beslutningstagere, som alle har en interesse i at få inspiration til at understøtte læring i det 21. århundrede

Next Library 2.jpg

Next Library 2015 byder på en mangfoldighed af interaktive sessioner og events. Lammhults Biblioteksdesign A/S er sponsor for Next Library 2015.

 

De internationale aktiviteter arrangeret af Aarhus Kommunes Bibliotekers er markedsført under brandet Next Library®. Brandet er mest kendt for de internationale konferencer samt webstedet www.nextlibrary.net, hvor mere end 700 biblioteksfolk, ledere og udviklingsfolk fra hele verden er medlemmer.

I 2014 var Next Library udlånt til Chicago, hvor konferencen for første gang blev holdt uden for Aarhus. I 2015 vender Next Library tilbage til byen og markerer den internationale åbning af Dokk1. Konferencen holdes i perioden 12. – 15. september, og der forventes at deltage mere end 300 mennesker fra 28 forskellige lande.

Formålet med konferencen er at skabe rammer for videndeling mellem de mange internationale deltagere og samarbejdspartnere, som mødes ved åbningen af Dokk1. Og udover det spændende, at det nye hus præsenteres, kan man opleve en mangfoldighed af interaktive sessioner og events, som inviterer og inspirerer deltagerne til at udveksle ideer og erfaring.

 

Next Library 4.jpg

Innovativ tænkning kan vække uventet opmærksomhed

Deltagerne er selv kommet med forslag til temaer til festivalen, og foreløbigt står følgende temaer på programmet :

 • Biblioteksbygninger
 • Space Design
 • Civic Media
 • Social Innovation
 • Service Design
 • Spil & Gamificiation
 • Internettets mørke side
 • Data-Data-Data
 • Incubator for Creativity & Learning
 • Opposites Attract

Det opdaterede program kan følges her

 


 

Next Library besøger Herning bibliotek

Herning 1.jpg

Temaet for besøget på Herning bibliotek er ”Biblioteksbygninger og Space Design”

Om lørdagen er der indlagt ture ud af huset, og her besøges bl.a. biblioteket i Herning, hvortil Lammhults Biblioteksdesign A/S har leveret reoler og displaymøbler, foruden inventar til en meget spændende specialdesignet børneafdeling. Herning bibliotek er et resultat af innovativ og modig nytænkning, og vi er selvfølgelig stolte af, i tæt samarbejde med bibliotekets ansatte, at have skabt rammerne for et funktionelt og spændende bibliotek.

Siden åbningen i 2014 er antallet af besøgende i biblioteket tredoblet. Byens borgere kommer i biblioteket for at læse, blive inspireret eller spille, eller blot for at få en god kop kaffe. Det er et hus fuld af god service, gode oplevelser og spændende arrangementer.

Bibliotekschef Pernille Schaltz giver en eksklusiv rundvisning med fokus på biblioteksudvikling og god service til kunderne.

Læs mere om Herning bibliotek her 

 


 

Arrangører af Next Library Festival 2015

Next Library 2015 er organiseret af Aarhus Kommunes Biblioteker i samarbejde med konferencepartnere og en lang række af sponsorer. Lammhults Biblioteksdesign A/S er en af sponsorene for Next Library og er samtidig hovedleverandør af reoler og displaymøbler til Dokk1.

 


 

Om Dokk1 (udtales ”Dokken”)

Dokk1 opening.jpg

Lammhults Biblioteksdesign A/S er hovedleverandør af reoler og displaymøbler til biblioteket i Dokk1

 

Urban Mediaspace Aarhus er en del af omdannelsen af Aarhus inderhavn fra industrihavn til byrum. Projektet realiseres af Aarhus Kommune i samarbejde med Realdania og Realdania Byg.

Projektet omfatter:

 • Dokk1 indeholdende hovedbibliotek, borgerservice og udlejningsarealer
 • Et fuldautomatisk p-anlæg med ca. 1.000 pladser, der etableres under Dokk1
 • Nye havnepladser
 • Frilægning af den sidste del af Aarhus Å
 • Omlægning af trafikken omkring havnen
 • Klimasikring af midtbyen

Arealmæssing omfatter det samlede projekt selve Dokk1 inkl. udlejningsarealer på i alt ca. 33.000 m, overdækkede uderum på i alt ca. 14.000 m2, et underjordisk fuldautomatisk parkeringsanlæg på i alt ca. 10.000 m2 samt en omdannelse og omlægning af tilstødende byrum og havnepladser på i alt ca. 87.000 m2

Dokk1 tilbyder mangfoldige faciliteter til sociale aktiviteter, foreningsliv og netværk. Med sine projektrum, studieceller, medier, cafe, undervisningslokaler, sale, aktivitets- og forvandlingsrum og ikke mindst uformelle opholdssteder skaber bygningen og dens faciliteter et fleksibelt og dynamisk fristed for alle, som ønsker viden, inspiration og nye kompetencer.

Her finder man et åbent og tilgængeligt læringsmiljø, der fremmer demokrati og fællesskab samt giver adgang til differentieret viden og de nyeste medietilbud.

Se billeder fra Dokk1 her 

 


 

Cycling for Libraries besøger Next Library 2015

Cycling 1.jpg

Omkring 100 bibliotekarer og bibliotekselskere deltog i Cycling for libraries i de baltiske stater i 2012. Her fra en opstart i Tartu.

 

10 dage, 3 lande, 600 km på cykel, 3 færger og mere end 30 biblioteksbesøg!

Cycling for libraries er en uafhængig sammenslutning af biblioteksfolk og bibliotekselskere. Sammenslutningen er stiftet i 2011 og har siden hvert år cyklet gennem forskellige dele af Europa og de baltiske lande for at sætte fokus på værdien og nytten af biblioteker samt den service, de kan yde. Mini-ture er arrangeret lokalt i bl.a. Rusland og USA for at støtte og understrege nytteværdien af biblioteker over hele verden.

I år går den officielle tur fra Norge gennem Sverige og slutter ved Dokk1 i Aarhus, lige i tide til at deltage i Next Library festivalen i september.

Cycling for Libraries besøger biblioteker, de passerer på vejen, og flere af dem har Lammhults Biblioteksdesign A/S været med til at indrette eller leveret møbler til.

Lammhults Biblioteksdesign A/S er sponsor for Cycling for Libraries 2015.

Følg linket her for at læse mere om de biblioteker på turen, vi har været med til at indrette

 


 

Modelprogram for folkebiblioteker

Den danske kulturstyrelse - som også er sponsor for Next Library 2015 - står bag det verdenskendte ”modelprogram for folkebiblioteker”, som inspirerer til godt biblioteksdesign i hele verden. På deres hjemmeside kan du finde spændende cases fra andre biblioteker. Se bland andet deres review af Herning bibliotek, som vi har været med til at indrette.

Klik her for deres review af Herning bibliotek

D. 16. august 2015 uddeles en “Public library of the year" pris på IFLA’s årlige konference, som afholdes i Cape Town, Sydafrika. Prisen uddeles på basis af de kriterer sat af den danske "Modelprogram for folkebibliotekeer". Blandt de 5 nominerede biblioteker er Kista Bibliotek, som vi også har været med til at indrette.

Se alle nominerede biblioteker her
... og se vore billeder fra Kista Bibliotek i Stockholm (Sverige)