Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Midlertidigt bibliotek på Lunds Centralstation

6 maj 2015 / Messer og udstillinger

Gademusikerne på Lunds Centralstation i Sverige får i dagene 5.-7. maj selskab af en usædvanlig nabo - nemlig et Pop-up bibliotek. Anledningen er Biblioteksdagarne, som holder 100-års jubilæum i Lund i disse dage.

Lunds offentlige Bibliotek samarbejder med Eurobib Direct / BCI, Axiell Sverige* samt BTJ* om etablering og bemanding af et midlertidig bibliotek i Ryde undergang ved Lund Centralstation. Rejsende kan her registrere sig som lånere og også låne bøger direkte på stedet.

Ideen med det midlertidige bibliotek opstod, da det blev offentliggjort, at hundredåret for Biblioteksdagarna ville blive afholdt i Lund. For i disse dage vil bibliotekschefer, bibliotekarer og andre i branchen strømme til Lund for at lytte til foredrag og diskutere bibliotekernes fremtid.

Biblioteket i Ryde undergang (tunnelen, der forbinder de forskellige jernbanespor på stationen) vil være den første begivenhed, der møder de togrejsende bibliotekarer samt den øvrige offentlighed, forklarer Karin Bergendorff, bibliotekar ved Lund offentlige Bibliotek.

Eurobib Direct / BCI deltager i denne event med Showalot Ladder eksponeringshylder og Showalot Picturebook eksponeringsløsninger. Hylderne passer godt til formålet i både enkelt-sidede versioner mod muren og som pæne, selvstændige eksponeringshylder.

Onsdag morgen, da det midlertidige bibliotek var blevet oprettet, blev vi mødt af lutter glade råb fra både store og små passagerer. At man kan lave et midlertidigt bibliotek på et sted, hvor tusindvis af mennesker kommer forbi hver dag er en fantastisk idé! I udlånet er der noget for alle, lige fra paperbacks til børnebøger, som på et normal bibliotek.

Eurobib Direct / BCI vil også forefindes på en stand i AF-bygningen i Lund, hvor Biblioteksdagarne-messen afholdes i perioden 6.-7. maj

 

* Axiell Sverige er leverandør af systemer og løsninger til biblioteker i Sverige, og BTJ er leverandør af medieprodukter og information til professionelle brugere.