Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Kevin Street Bibliotek

Bibliotek i hjertet af Dublin, Irland

Kevin Street Bibliotek har en unik placering blandt byens detailhandel og forskellige områder i indre by.

Selve bygningen er beskeden, og selvom den ikke er fredet, har den fungeret som offentligt bibliotek i over 100 år. I biblioteket findes smukke læsesale, som har været skjult for offentligheden i mange år. Indretningen er lys, let og charmerende med masser af naturligt lysindfald.  

> Læs mere om projektet

Udtalelse fra biblioteket

"Det er altid en fornøjelse at arbejde sammen med thedesignconcept ltd… og ikke bare fordi, de er rare mennesker.

Der er en tilfredsstillelse i at vide, at det hårde arbejde, vi har lagt i overvejelserne og strategien for biblioteket, er værdsat og videreført af medarbejderne fra thedesignconcept ltd. - lige fra dem der udfylder udbudsmaterialet, til dem der slår det sidste søm i.

Når du løber en risiko, er det dejligt at føle sig i trygge hænder hos thedesignconcept ltd. og vide, at de opfanger det, hvis du er ude på dybt vand.

Der er noget ganske særligt over at se dine visioner blive til konkrete designløsninger. Det er fantastisk at se de besøgende gå gennem dørene på dagen for genåbningen og se deres reaktioner. 

Til Iain, Daniela, John, Liz and Sharn: Tak for jeres kæmpe indsats for at gøre Kevin Street Bibliotek til en unik besøgsdestination.”


Paul Fusco, divisionsbibliotekar
Økonomi og facilitymanagement
Dublins offentlige biblioteker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et opmuntrende og produktivt sted

Biblioteket skal være mere for de besøgende end blot et sted, hvor nødvendige opgaver skal løses. Det skal være et sted, som tilbyder unikke oplevelser i et indbydende, behageligt og friskt miljø. Det skal indbyde til, at man som besøgende stopper op, tager en pause og tilbringer noget tid.

Det skal føles som et opmuntrende og produktivt sted samt være førstevalget, når det kommer til at afholde møder eller events. Det skal være samfundets bankende hjerte – et hjem udenfor hjemmet. Det er vigtigt, at møblerne og indretningen afspejler bygningens ærlighed og komplementerer interiøret.”

Dette var oplægget i forbindelse med udbuddet, som blev fremlagt af Dublins byråd, da de skulle finde en designer til at renovere Kevin Street Bibliotek.Et anderledes børnebibliotek

For at engagere børnene, er det vigtigt, at møblerne er dynamiske, interaktive og nye. Det er afgørende, at børneafdelingen reelt set dækker deres behov, frem for blot at være en miniudgave af voksenafdelingen.”

Sådan lød definitionen af børneafdelingen – og resultatet er strålende! Der er en kæmpe 84 tommers TV-skærm, computere, et interaktivt digitalt bord, en stol til højtlæsning og livlige elefantstole til de mindste, hvor de kan sidde og bladre igennem en masse bøger. For børn med masser af energi er der en rutsjebane – noget, der vil skille sig ud og forblive et kært minde for de børn, der bruger den. 

 

 

Hvad har vi gjort?

Thedesignconcept ltd. vandt udbuddet og præsenterede et design, der skilte sig ud fra mængden. Det nymøblerede og renoverede bibliotek indeholder nu:

  • Et voksenbibliotek som blander nye, moderne møbler med rummets traditionelle ånd. Reolerne er fleksible og kan nemt flyttes rundt i forbindelse med offentlige arrangementer. Højryggede stole med akustiske egenskaber og indbyggede borde skaber en følelse af privatliv og et sted, hvor besøgende kan bruge deres egne bærbare computere.
  • En tilstødende, autentisk læsesal hvor det er muligt at slappe af og læse i rolige omgivelser med smukke valnød- og læderstole, der komplementerer de nye reoler.
  • Et udstillingsområde med virtuelle udstillinger på digitale skærme samt almindelige fysiske udstillinger.
  • Computere på smukke ”træinspirerede” borde med integreret ovenbelysning.
  • En PC-suite på første sal sammen med private studierum i topmoderne kvalitet og møbler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkter anvendt til Kevin Street Bibliotek

Andre projekter