Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bæredygtig biblioteksindretning

Bæredygtig biblioteksindretning

Når vi indretter biblioteker, arbejder vi ofte med både økonomisk og miljømæssig bæredygtighed i indretningen. Det gør vi fordi både bibliotekerne og vi som møbelproducent og -leverandør ønsker at støtte bæredygtig udvikling og bidrage til en grønnere tilgang til gavn for os alle både nu og i fremtiden.

Mange af vores produkter er designet med fokus på lang levetid og let vedligeholdelse. Vi har øget fokus på at integrere cirkulær økonomi og bæredygtighed i udviklingen af vores produkter og indretningsløsninger, der kan forlænge produktets livscyklus. I biblioteksindretningen genbruger vi ofte hele eller dele af inventaret, der dels kan upcycles, men også placeres i en ny kontekst, og på den måde få nyt liv. Indretningen bliver ofte mere fuldendt, hvis der genbruges med omtanke.

Flere af vores produkter fremstilles af certificerede og bæredygtige materialer, og vi arbejder kontinuerligt på at øge andelen af miljøcertificerede produkter, som vi anvender i biblioteksindretninger.

Et af vores mest anvendte reolsystemer, 60/30 stålreol, er Svanemærket. Svanemærket garanterer, at produktet opfylder strenge miljø- og klimakriterier, og dermed reducerer den samlede miljøpåvirkning.

Vores mål er et bæredygtigt samfund, hvor fremtidens generationer vil få samme muligheder, som vi har i dag. For at nå det mål støtter vi bæredygtig produktion og forbrug.

Vi arbejder kontinuerligt med at øge andelen af FSC-certificerede (FSC-C 144988) produkter i vores sortiment og dermed støtte bæredygtigt skovbrug for en bedre verden.

> Læs mere om bæredygtighed

Horsens Bibliotek

På Horsens Bibliotek har de valgt at genbruge de ældre, gule reoler, da de stod over for ny indretning. Ved at pakke reolerne ind i antracitgrå gavle giver det et mere moderne look. Samtidig er der tilføjet udstillingspodier i grå og egetræ, lavet felter på gulvet med trægulv og sat folie på vægge med skovbilleder. I børneafdelingen er der kommet hytter og træer på væggene.

Nu er de gule reoler blevet en del af en helhed, der skaber en moderne fortælling om natur på en stilren og meget unik måde. De gule reoler er blevet en styrke fremfor en nødvendighed. Helheden er opnået ved at lave en stærk farvepalette, hvor den gule, grå, træet og det grønne har et flot samspil.

Herudover er vi ved at færdiggøre flere elementer i biblioteket, som er med til at understrege naturen i indretningen.

 

> Flere billeder

 

 

Svinninge Bibliotek

I Svinninge ønskede de at børneafdelingen blev noget særligt. De ønskede flere zoner til ophold, leg, udklædning og kreative aktiviteter.

De havde rigtig mange gamle trækrybber, som vi brugte til at skabe en ubåd. De blev sat sammen, så der blev skabt et rum indeni, og der blev tilføjet en top og et tæppe. Indvendigt blev krybberne beklædt med akvarie-billeder.

Samtidig brugte vi krybberne til at dele området op i 4 zoner udenom ubåden. Dermed fik de det ønskede særpræg med masser af leg og opholdsmuligheder.

> Flere billeder

 

 

Aabenraa Bibliotek

På Aabenraa bibliotek er der genbrugt mange høje reoler i forskellige farver, som er pakket ind med vores London gavle i forskellige materialer.

Der er arbejdet grundigt med farvesætningen, for at skabe forskellige stemninger i hver zone.

Det er et godt eksempel på hvordan mange forskellige farver og materialer er sat sammen, og tilsammen skaber en afbalanceret helhed.

> Flere billeder

 

 

Taulov Bibliotek

På Taulov bibliotek har de fået en enkel opgradering af de eksisterende røde reoler med nye gavle. I børneafdelingen er der tilføjet sidepaneler til billedbogskrybberne, og sammen med specialbyggede huse skaber det en fin stemning.

> Flere billeder

 

 

Sæby Bibliotek

Da vi lavede ny børneafdeling i Sæby, med tæppe, huse og masser af leg, blev der tilføjet nye gavle til deres billedbogskrybber og sat folie på skråhylderne, sådan at de blev til en del af ”byen”.

> Flere billeder