Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bæredygtig biblioteksindretning

Bæredygtig biblioteksindretning

Når vi indretter biblioteker, arbejder vi ofte med bæredygtighed i indretningen. Det gør vi fordi både bibliotekerne og vi som møbelproducent og -leverandør ønsker at støtte bæredygtig udvikling og bidrage til en grønnere tilgang til gavn for os alle både nu og i fremtiden.

Det er vores målsætning, at tilbyde en lang række produkt- og indretningsløsninger, som er baseret på cirkulær og bæredygtig tankegang. Mange af vores produkter er designet med fokus på lang levetid, og i vores indretningsløsninger genbruger vi ofte hele eller dele af inventaret, der dels kan upcycles eller placeres i en ny kontekst, og på den måde få nyt liv. Indretningen bliver ofte mere fuldendt, hvis der genbruges med omtanke.

Herunder har vi samlet en række eksempler fra spændende biblioteker, som vi har hjulpet med bæredygtige nyindretninger.


> Kontakt os for rådgivning om biblioteksindretning

 

Horsens Bibliotek, Danmark

I forbindelse med nyindretning af Horsens Bibliotek genbruges de ældre, gule reoler. Ved at pakke reolerne ind i antracitgrå gavle opnås et moderne og indbydende look. Samtidig er der tilføjet udstillingspodier i grå og egetræ, lavet felter på gulvet med trægulv og sat folie på vægge med skovbilleder. I børneafdelingen er der kommet hytter og træer på væggene.

Nu er de gule reoler blevet en del af en helhed, der skaber en moderne fortælling om natur på en stilren og meget unik måde. De gule reoler er blevet en styrke fremfor en nødvendighed. Helheden er opnået ved at anvende en stærk farvepalette, hvor den gule, grå, træet og det grønne har et flot samspil.

Herudover er der tilføjet elementer i biblioteket, som er med til at understrege naturen i indretningen.

Nyindretningen af Horsens Bibliotek er et godt eksempel på hvordan man genanvender og upcycler inventar. Vi vurderer, at biblioteket med de nye investeringer har forlænget levetiden på det ældre inventar betydeligt, og at der med nyanskaffelserne er flere muligheder for at forandre indretningen efter fremtidige behov.

 

> Flere billeder

 

 

Svinninge Bibliotek, Danmark

I Svinninge ønskede man at gøre børneafdelingen til noget særligt. Det resulterede i flere spændende zoner til ophold, leg, udklædning og kreative aktiviteter.

De ældre trækrybber blev brugt til at skabe en ubåd og fik dermed nyt liv. Krybberne skaber et spændende rum, hvor der desuden blev tilføjet en top og et tæppe. Indvendigt blev krybberne beklædt med akvarie-billeder.

Udenfor ubåden blev krybberne brugt til at dele området op i 4 zoner. Dermed fik de det ønskede særpræg med masser af leg og opholdsmuligheder.

> Flere billeder

 

 

Aabenraa Bibliotek, Danmark

På Aabenraa bibliotek er der genbrugt mange høje reoler i forskellige farver, som er pakket ind med flotte, nye gavle i forskellige materialer.

Der er blevet arbejdet grundigt med farvesætningen, for at skabe forskellige stemninger i hver zone.

Indretningen er et godt eksempel på hvordan mange forskellige farver og materialer er sat sammen, og tilsammen skaber en afbalanceret helhed.

> Flere billeder

 

 

Taulov Bibliotek, Danmark

På Taulov bibliotek er der gennemført en enkel opgradering af de eksisterende røde reoler med nye gavle. I børneafdelingen er der tilføjet sidepaneler til billedbogskrybberne, som sammen med de specialbyggede huse skaber en fin stemning.

> Flere billeder

 

 

 

Bromley Bibliotek, Storbritannien

Bromley bibliotek er indrettet med bæredygtighed som omdrejningspunkt. Bæredygtige møbler anvendes overalt i biblioteket, og eksisterende reoler blev opgraderet ved hjælp af bæredygtige materialer for at beklæde reolerne igen. Nye endegavle, der viser citater fra berømte litterære figurer, er også tilføjet for at modernisere biblioteket.

> Flere billeder

 

 

Sæby Bibliotek, Danmark

Den nye børneafdeling på Sæby Bibliotek blev indrettet med tæppe, huse og masser af leg. Der blev tilføjet nye gavle til deres billedbogskrybber og sat folie på skråhylderne, sådan at de blev til en del af ”byen”.

> Flere billeder

 

 

 

  

 

Bæredygtighed

Vores mål er et bæredygtigt samfund, hvor fremtidens generationer vil få samme muligheder, som vi har i dag. For at nå det mål støtter vi bæredygtig produktion og forbrug.

Vi arbejder kontinuerligt på at øge andelen af miljøcertificerede produkter, som indgår i vores i biblioteksindretninger.

Et af vores mest anvendte reolsystemer, 60/30 stålreol, er Svanemærket. Svanemærket garanterer, at produktet opfylder strenge miljø- og klimakriterier, og dermed reducerer den samlede miljøpåvirkning.

Vi arbejder desuden kontinuerligt med at øge andelen af FSC-certificerede (FSC-C 144988) produkter i vores sortiment og dermed støtte bæredygtigt skovbrug for en bedre verden.

> Læs mere om bæredygtighed